A gyenge wifi miatt lett húzva egy internet kábel a szobámba. Azonban, ha bedugom a laptopba (bármelyikbe), a WiFi-listánál annyit ír ki gyorsan, hogy nem azonosított hálózat, és eltűnik. Mi lehet a gond?
windowson nem lehet beállítani prioritást?
Mac-en meg lehet neki mondani, hogy alapból a vezetékest használja és ha ott nincs kapcsolat akkor továbblép a wifire. és nem kell sosem kikapcsolni a wifit az ütközés miatt.
#2 Ez Linux Mint-en is így van alapból. Tuti tud ilyesmit a windows is gondolom, de majd ha idetéved egy MS guru akkor majd megszakérti. :)
de én is arra gyanakszom hogy "összeakad" a két interface
Windowson SE zavarja egymást a kettő.
Simán a kábeles nyer, a WiFivel szemben.
Amit látsz az jo eséllyel az, higy a laptop lekapcsolja a WiFi kártyát és a kábeles hálózatot másik hálózatnak érzékeli.
A kérés higy működik a hálózat?
Ha nem működik akkor káosz IP címet a LAN kártyán? (start - > cmd -> ipconfig)
Sehogy sem jó, de nem ez volt a probléma.
Hanem az, hogy rádugva a netkábelt a gépre, megjelent mint opció, azt írta, hogy 'Azonosítás...', majd rögtön, hogy 'nem azonosított hálózat' majd eltűnik.
Egyébként próbáltam egy wifi routert is rádugni, de az sem volt jó. A netes beállításokban "disconnected"-et jelzett (dinamikus IP).
Viszont, ha a kivittem a routert a modemhez, és abból dugtam rá egy netkábelt (ami az tv-boxba ment -IPTV-), ott már tudott csatlakozni, és a wifit is szórta.
Lehet nincs jól megblankolva az UTP kábel, ami a szobámban van?
Könnyen lehet, hogy nincs jól rányomva a csatlakozó a kábelre, behúzásnál ha erősebben megrántották a kábelt meg is szakadhatott.
Érdemes megkérni valakit akinek van RJ45 tesztelője (UTP tesztelő néven is fut), hogy mérje ki a kábelt.
Ahogy #6 írta, ez kábel hiba lesz.
Lehet csak újra kell krimpelni az egyik vagy mindkét kábel véget, de lehet az egyik ér megszakadt valahol a kábelben.
Vagy leteszteled, vagy simán újat krimpelsz, attól függően, hogy melyik az egyszerűbb neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!