Miért kell, hogy minden tininek legyen Insta/Facebook profilja?
Szerintem egyáltalán nem gyerekeknek meg tiniknek való dolog. Jómagam is csak 24 vagyok de 14 éves koromban átvert egy csaló aki közel 8 évig rejtőzködve ott volt az ismerőseim között, amég le nem buktattam, hogy egy vén perverz disznó.
Nyilván a szüleim megengedték, így éltem a lehetőséggel, hogy belecsöppenjek ebbe a világba, de ha nekem lesz gyerekem nem fog az internet közelébe menni felügyelet nélkül az biztos.
Szerintem nem kell a ló túloldalára átesni.
A gyereket is megkell tanítani az internet használatára. Tiltani hülyeség. És az sem normális ha minden üzenetét nyomon akarod majd követni. Egy tininek kell személyes tér, különben megkeseríted a legszebb éveit.
Valószínűleg azért jártál így, mert nem volt aki megtanítsa neked, mert gyorsabb volt a fejlődés, mint ahogy a szülők követhették volna. Sőt, tulajdonképpen most nekünk kell még a szülőket oktatni. (Én se töltöttem még be a 30-at, szóval kb egy korosztály vagyunk, tehát nekem nem kell bemutatnod... :))
DC++, IRC, MSN, chat.hu és a hobbi torrent oldalak korában nőttem fel én is, ahol a beépített chaten minden este dumáltam idegenekkel.
Annyi a trükk, hogy a helyén kell kezelni. Magamtól is volt annyi eszem, hogy nem küldtem pucér képet, személyes adatot vagy bármilyen elérhetőséget idegeneknek. Ha a gyerekednek ez nem lesz triviális, akkor is elég ha ezt elmagyarázod. Nem kell a sarkában lenni. Ha normálisan neveled, akkor bízz az ítélőképességében.
így van, ésszel kell használni az internetet és ennyi...én például rohadtul elítélem a hozzád hasonlókat. és igen, ez legalább annyira káros, mintha valaki gondolkodás nélkül ugrik bele minden baromságba.
elméletileg volt 8 éved arra, hogy kezelj egy kapcsolatot...
ha itt gyakorin megismersz valakit, aki tényleg egy beteg állat, az nem fog veled 8 évig barátkozni...1-2 óra beszélgetés után már az lesz a téma, hogy miért nem küldessz neki képet magadról...ezzel próbálkozik max 2 napig, aztán ha nem jut eredményre, akkor elhord mindenféle k_rvának, aztán továbbáll...ha mégsem, akkor meg ott a tiltás gomb, nem kell évekig elviselni. ez nem az internet hibája.
Ezt csak egy példának hoztam fel, nem azt mondtam, hogy mindenkivel ilyesmi fog történni, nem kell rajta lovagolni...
Akkor ítélj el nyugodtan. Én meg azokat akik már a 3 éves gyerek kezébe nyomják bele a tabletet meg a telefont hogy ne kelljen vele foglalkozni.
Meg a pucsítsunk együtt a 13 éves gyerekkel facen anyukákat.
Miért, hol van leírva, hogy mindenkinek kötelező?
Mert szerintem sehol.
Másrészt pedig: attól, hogy te boldog-boldogtalant visszajelöltél, még nem kéne ekkora világfájdalmat produkálnod. Pár alapvető szabályt betartva ez egy kifejezetten hatékony platform, és semmivel nem veszélyesebb, mint amikor valaki kimegy az utcára. De gondolom, te az utcát is betiltanád a tiniknek, hiszen mennyi csaló, perverz, erőszaktevő van ott.
Ismered a mondást: "ha a kacsa nem tud úszni..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!