Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért kell, hogy minden...

Miért kell, hogy minden tininek legyen Insta/Facebook profilja?

Figyelt kérdés

Szerintem egyáltalán nem gyerekeknek meg tiniknek való dolog. Jómagam is csak 24 vagyok de 14 éves koromban átvert egy csaló aki közel 8 évig rejtőzködve ott volt az ismerőseim között, amég le nem buktattam, hogy egy vén perverz disznó.

Nyilván a szüleim megengedték, így éltem a lehetőséggel, hogy belecsöppenjek ebbe a világba, de ha nekem lesz gyerekem nem fog az internet közelébe menni felügyelet nélkül az biztos.

2020. jún. 24. 17:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell.
2020. jún. 24. 17:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert ezek az elsődleges kapcsolattartási felületek. Aki kimarad azt pedig kiközösítik, lenézik, gúnyolják. Nem a közösségi oldal a probléma, hanem az emberek viselkedése meg a nevelés hiánya. Ha normális dolgokra használod normális keretek között, akkor minimális az esélye, hogy negatív dolog ér rajtuk. Az oldal maga csak egy felület, az ember tölti meg jóval vagy rosszal.

13 év alatt amúgy egyikre sem lehet regisztrálni. Ugyanakkor az sem igaz, hogy ha veled ilyen dolog történt akkor mindenkivel ez fog történni, és ezért az egészet be kell tiltani.

2020. jún. 24. 17:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Leírtad a kulcsszót: felügyelet.
2020. jún. 24. 17:36
 4/14 anonim ***** válasza:
88%

" Jómagam is csak 24 vagyok de 14 éves koromban átvert egy csaló aki közel 8 évig rejtőzködve ott volt az ismerőseim között, amég le nem buktattam, hogy egy vén perverz disznó."

Időutazó vagy? Megosztod velem a technológiát? De elég, ha az 5-ös lottó nyerő számait megadod a következő 1 év minden hetében.

2020-at írunk. A Facebook 2004-ben kezdte el működését, de csak bizonyos Egyetemek regisztrálhattak még, nem volt nyílt. 2008-ban terjedt el igazán, de akkor is még csak Amerikában és ezután lépett be Európába is komolyabban.

Ha te most 24 éves vag és 14 éves korodban átvert valaki, aki már 8 éve rejtőzködött az ismerőseid között. Akkor Te már 14 éves korodban fent voltál a Facebook-on. 10 évvel ezelőtt voltál 14 éves, ez 2010. (Meg mondom, hogy 2010-ben kezdődött el kb Magyarországon az, hogy elkezdünk átmenni a Facebookra, a Myvipről, IWIW-ről, de akkor sem a 14 évesek tették ezt, de elfogadom, Te is átmentél és 14 évesen már ott voltál!). Csak, hogy 14 évesen már 8 éve ismerősőd volt Facebook-on az a "perverz". Ergo 2002-ben regisztráltál, amikor még nem is létezett a Facebook... Ráadásul 6 évesen.... Jól tolod...

2020. jún. 24. 17:53
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

"de ha nekem lesz gyerekem nem fog az internet közelébe menni felügyelet nélkül az biztos"

Cuki a naivitásod.

2020. jún. 24. 18:19
 6/14 anonim ***** válasza:
46%
hogy tartsák egymással a kapcsolatot? levelezzenek? nem tudom te mit vársz el a mai világtól.
2020. jún. 24. 19:10
 7/14 A kérdező kommentje:

Kedves hatos ! Képzeld el, hogy igen, nem rég jártam utána a dolognak mert régebben is gyanús volt és igen ott volt az ismerőseim között egészen addig.

14 évesen kezdtem el vele beszélgetni, ez pontosan 2010-ben volt. A legnagyobb vicc, hogy innen gyakoriról kezdett el írogatni,vett fel MSN-re, majd később pedig Facebookon is bejelöltük egymást.

A lényeg nyilván az, hogy egy tini még manipulálható, átverhető, legalábbis a tíz évvel ezelőtti énemet a mostanihoz képest igencsak naivnak gondolom.

De lehet én fejlődök rendellenesen bocsi.

2020. jún. 24. 19:54
 8/14 A kérdező kommentje:

Ha még myvip meg iwiw lenne akkor azt írnám, de most facebook van azért írom azt. Teljesen mindegy. És sajnos igen nem egy embert ismerek aki hasonlóan járt.

És olyat is, ami nem volt ilyen pozitív kimenetelű.

Na meg a sok neccharisnyás, pucsitós tini lányos képek “a szerelem nem öl meg” idézettel, ami persze tök menő, aztán közbe tálcán kínálják magukat a sok pedofilnak, akik jól tudják, hogy kell elszédíteni egy ilyen összetört szívű “nagy lányt” na mindegy.

Tanulásra, üzenetírásra, oké.

2020. jún. 24. 20:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
De te azt mondtad, hogy 14 évesen vert át és már 8 éve jelen volt az életedben ... Nagy hazugságok vannak nálad. Ezt már nehéz kimagyarázni. :)
2020. jún. 24. 21:10
 10/14 A kérdező kommentje:
Vagy csak rosszul értelmezted :D
2020. jún. 24. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!