500mbs UPC-s netem van, és csak 210el jön ez mitől van?
Figyelt kérdés
2020. jún. 12. 18:32
11/15 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy a másik oldal korlátozza le.
12/15 anonim válasza:
9-eshez lenne néhány keresetlen szavam: Nagyon nem jó az ilyen hozzáállás, amit tanúsítasz! Megértem, hogy a Te körzetedben nem elérhető gyorsabb net és ez fáj Neked. Emiatt viszont nem a kérdező a hibás! Véleményem szerint a kérdése teljesen jogos! Én is hasonló helyzetben vagyok! 500 Megás internetért fizetek, aminek a garantált sebessége 100 Mbit/sec. A vírus megjelenése előttig sosem tapasztaltam ilyen mértékű lassulást mint kb. február óta! Azóta természetesen sokminden megváltozott. A népesség, mondhatni globális internetezezési szokásai, a szolgáltató tulajdonost váltott, emiatt változhatott a mögöttes infrastruktúra is, Sorosról sem hallani mostanában annyit... :), de egy csomó más dolog is lehet, ami okozza. Mivel a sebesség esése gyanúsan konstans (mostanában nekem is jellemzően csak 120...160 közt van) én is arra tudok gondolni, hogy ez nem lehet véletlen! Úgy értem, hogy tök mindegy, hogy reggel, este, ünnepnapon, munkanapon, hétvégén, vagy akár szökőnap mérem az eredmény biztosabb mint a halál. Ha nem szándékos lenne a lasítás, akkor szvsz ennek ingadoznia kellene. Persze biztosra nem tudom. De ami írásra késztetett msot, az az volt, hogy feldühített a hsz-ed! Amikor az ember egy ilyen szolgáltatásra előfizet, akkor tisztában van vele, hogy a szolgáltatás sebessége változhat és a garantált minimum az, amire a szolgáltató garanciát vállal, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet több. Pláne nem, ha eddig jóval több volt! Mindemellett neki is az az érdeke, hogy a nyújtott szolgáltatást a tőle elvárható legjobb minőségben szolgáltassa. Gondolom Te is reklamálnál, ha elmennél kenyeret venni a pékségbe és csak otthon, miután már felvágtad, akkor vennéd észre, hogy a kenyér belseje nyers maradt. Te ilyenkor, nyugodt szívvel tudomásul vennéd, hogy a kenyér fele megsült, ezt megennéd, a többit meg kidobnád, merthogy az 1 kg., amit a papíron látsz, az megvan, ugye? Ugye, hogy nem? Pláne ha évek óta ugyan ahhoz a pékhez jársz és csak az utóbbi pár alkalommal tapasztalnád a negatív változást. Valahol itt is erről van szó. Egyszer még elnézi az ember a kedvenc pékjének a hibát, de ha folyamatosan nyers marad a cipó belseje, akkor előbb-utóbb pékváltás lesz. Hacsak a pék Úr nem javíttatja meg a kemencéjét.... :)
13/15 anonim válasza:
"én a 30-as netemmel is simán elvoltam és töltöttem soksok gigát és streameltem soksok filmet, sorozatot. Ha 210-el nem megy az élet akkor magadban keresd a hibát."
Nekem meg volt betárcsázós netem is és elvoltam vele, mert akkor nem volt jobb. Eltelt azóta 20 év. Ha 30-as nettel megy az életed akkor magadban keresd a hibát. Ugye milyen jól esik!?
14/15 anonim válasza:
Nekem meg 1000-es Digim van. Jön is kb 970-el. Persze az új gépemmel, amit 3 napja építettem. A régi, amivel a járvány alatt neteztem 280-nál megállt, nem bírt többet. Így ha volt is lassulás, meg se éreztem. Mégse sírtam, hogy alig a harmada jön, még a garantált sr, mert az 300. Tisztában voltam vele, hogy a gépem ennyit bír. Mégis jól elvoltam. Most, hogy van új és torrenttel elértem a 730-at, örülök mint majom a farkának.
15/15 anonim válasza:
Én meg gyakorlatilag fizetek egy telefonért ami be sincs dugva a connectboxba. :)
Szerintem az más kérdés, ha a hardvered nem tudja azt, amire előfizetsz. Fentebb arról van szó, hogy egy jó ideje már valahogy működő szolgáltatás minőségében tapasztalunk mostanában, többen is jelentős változásokat. Sajnos ezek a változások most negatív irányúak. (Fordítva természetesen nem panaszkodnánk mi sem. :) )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!