5Ghz-es wifi nagyon lassú?
Próbálgattam a routerben ezt az 5Ghz-et, mert laptopom és telefonom s tudja, és láss csodát, a letöltés 60-ról 120-130-ra emelkedett a szobámban (router alatti szoba), de először érdekes volt, mert a telefonomon 120 volt, a laptopon pedig 15-20..pedig dell és abban jó az antenna. Állítgattam mindenfélét, de csak nem volt jó, aztán rájöttem, hogy ac wifit minden tud, ezért a router 5Ghz-er részén kikapcsoltam a b/g/n-t és csak az ac-t hagytam, így a laptopon is 120+ volt a letöltés.
Viszont ma valamiért újra lassú, 15-20 körüli, pedig ugyan azok a beállítások. Mi lehet a gond??
Ezek a beállítások:

ellenkezőleg az 5g-s gyorsabb mint a 2,4-es.
viszont a hatótávja fele sincs... lehet árnyékolja valami - egy beton födém simán kinyírja a sácszélességet (ettől lehet, hogy térerőt még full mutat)
de egy mikrosütő, vagy másik wifi is bekavarhat.
És tök okos vagy... most tudjuk a nevedet és a jelszavadat... ha genyó lennék végigpróbálnám facen, gmailen, meg mindenhol... csak óvatosan az ilyen kinyilatkoztatásokkal!

#2-es vagyok . A mikrót mondtam volna, de asszem az 2,4ghz-es wifit birizgálja inkább, de igen ahogy előttem szóló mondja nem feltétlen kell routernek lennie. Lehet akár valami gép is..
Illetve azt se írtad, hogy igazából mi lassú.. , csakhogy ne az legyen, hogy a win10 háttérben töltögeti a frissítést vagy egy mobil tolja...
Jobb routereken van sávszélesség kiosztás figyelés is, ha esetleg több eszköz van, mi eszi meg a sávot kideríthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!