Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit érdemes csinálni, ha...

Mit érdemes csinálni, ha beléptek a Facebook fiókomba azért, hogy egy vírusvideót osszanak meg?

Figyelt kérdés
Történt hogy két barátom küldött nekem egy videót a ,,Facebook”-ról amihez be kellet jelentkeznem hogy lássam a videó tartalmát. (tudom, hülye vagyok, ez egy nagyon régi technika tisztában vagyok, vele, sőt én vagyok az, aki a legjobban oda figyel ezekre és ki szűri, hogy mi átverés mi nem, de siettem és nem néztem meg a legalapabb dolgot a link címét) A videó helyet mondanom sem kell felnőtt tartalmú reklámokat kaptam illetve bejelentkeztek a Messengerembe és mindenkinek elküldték azt a ,,videót”. (gondolom én is így kaptam meg) Első volt, hogy szóltam mindenkinek hogy ne nyissák meg aztán jelszót változtattam és bekapcsoltam a kétfaktoros megerősítést aztán lefuttattam egy ellenőrzést a telefonomon és a laptopomon is. (a laptopomon az ESET-el a telefonomon az Avast-al) Ezeken a dolgokon kívül tudok még valamit tenni vagy megtettem mindent azért cserébe, hogy ne tudjanak a fiókomba többet bejelentkezni vagy információt szerezni az eszközeimről? A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

2020. jún. 2. 00:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok IT-szakértő, de talán az off-facebook activity lapon érdemes megnézned, nincs-e ott olyan alkalmazás/szoftver, amire nem emlékszel, hogy engedélyt adtál volna neki:

[link]

Továbbá:

[link]

2020. jún. 2. 01:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ de nem igazán értem hogy hol tudnám megnézni hogy milyen engedélyeket adtam meg alkalmazásoknak/szoftvereknek. A második cikket pedig olvastam de nem tűnik valami megbízhatónak a program az avast pedig az egész oldalt nem biztonságosnak állítjabe az eset is egyből be jelezrá. Minden esetre nagyon köszönöm és ment a like!
2020. jún. 2. 02:22
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Változtass jelszót, a beállítások - biztonság - alkalmazások és webhelyek menüpontban pedig átnézhetőek az alkalmazások, amiknek engedélyt adtál.
2020. jún. 2. 10:35
 4/9 A kérdező kommentje:
A jelszóváltoztatás már megvolt, mint leírtam az engedélyeket pedig nem látom csak kikapcsoltam valamit, ami az alkalmazásokról és a játékokról szól. Minden esetre az érdekelne, hogy az első válaszoló be linkelt egy cikket és az abban lévő letölthető program tényleg hatásos és nem csak növeli a bajt?
2020. jún. 2. 11:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha van már egy vírusírtód, akkor nem ajánlok mégegyet.
2020. jún. 2. 11:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm.
2020. jún. 2. 11:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nem tudom, utánakeresve találtam az oldalt.

Az engedélyeket lehet, hogy csak telón mutatja, próbáld meg onnan.

2020. jún. 2. 14:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezt találtam még:

"Így tekintheted át a Facebookon kívüli tevékenységeidet:

Új Facebook

Kattints jobbra fent a ikonra.

Válaszd a Beállítások és adatvédelem > Beállítások lehetőséget.

Kattints A Facebook-adataid pontra a bal oldali oszlopban.

Kattints A Facebookon kívüli tevékenységek pontra az ellenőrzéshez. Itt A Facebookon kívüli tevékenységeid kezelése pontra is kattinthatsz további információért. A jelszavadat újra meg kell adnod ehhez a lépéshez.

Klasszikus Facebook

Kattints a Facebookon jobbra fent a ikonra, majd a Beállítások pontra.

Kattints A Facebook-adataid pontra a bal oldali oszlopban.

Kattints A Facebookon kívüli tevékenységek pontra az ellenőrzéshez. Itt A Facebookon kívüli tevékenységeid kezelése pontra is kattinthatsz további információért. A jelszavadat újra meg kell adnod ehhez a lépéshez."

"A Facebookon kívüli tevékenységeid áttekintésekor a következőket láthatod:

Azon tevékenységeid összefoglalását, amelyeket a vállalkozásoktól vagy szervezetektől kapunk, amibe beletartoznak a más alkalmazásokban és webhelyeken folytatott tevékenységeid is. "

Bővebben:

[link]

2020. jún. 2. 14:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nem találtam semmi idegen dolgot de azért nagyon köszönöm!
2020. jún. 2. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!