Miért lassú a letöltési sebességem?
"Az internetkapcsolatom hibátlan"
Ez pontosan mit takar?
Mert letöltésnél nagyon sokat számít az internet maximális sebessége.
Pl. ha mondjuk 500 megás interneted van, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy 500 MB/S lesz a letöltési sebességed.
www.speedtest.net mit mond?
Milyen előfizetésed van és hol?
Dróton vagy WIFI-n kapcsolódsz a routerhez és ha WIFI akkor 2.4 vagy 5.8GHz?
Milyen neted van? Írd le aztán oszd el 9el. Így kell kiszámolni.
Ha pl 16megàs a neted, akkor 16000:9=1.77megàval fog letölteni!
Ha 50megàs a neted, akkor 50000:9= 5.5megàval fog jönni a cucc!
És így tovább kinek milyen netje van!
Ha viszont az eredmènynèl jóval kevesebbel jön a cucc, na akkor be kell szólni a szolgáltatónak! hogy miért nem adják amennyi fizetve van!!???? 🤨🤔
"50megàs a neted, akkor 50000:9= 5.5megàval"
Itt mit is számtoltál ki? :DD
Azért hozzátehetted volna, hogy mega mi? bit? bájt?
mert így eléggé összezavarod szegényt, meg másokat is
Amúgy meg 8-al kel osztani, annyi a váltószám...
1 Megabit másodpercenként az 8 MegaByte másodperenként.
1 Mbps = 0.125 MB/s
50 Mbps = 6.25 MB/s
Szerintem ezt józan paraszt ésszel mindenki érti..
Tudom hogy 8al osztjuk papíron, de a tapasztalatom hogy inkább 9el a valóságban
nem, nem mindenki érti! Főleg úgy nem, hogy "megást " írsz mindkét oldalra és egyenlőségjelet teszel közéjük, közben teljesen más dimenziókról van szó!
nem a mega a lényeg hanem a bit és a byte közti különbség.
múltkor is volt itt egy autodidakta "kocka" akinek 10x vezettük le a sávszélességet és akkor sem értette meg.
ha már válaszolsz akkor vedd a fáradtságot, hogy pontosan teszed!
és amúgyis hibásan számoltál, mert nem az 50000-et kell osztani, hanem az 50-et. szóval ülj le, egyes! :D
Igen igen, tudom hogy Neked mint hozzáértőnek nagyon nem mindegy!
De ha valaki igényel internet, legyen az pl telefonra, vagy otthonra, azt nézi az ember hogy hány megàs. Tudom te nem ebbe a csoportba vagy. Ezért írtam egyszerűen megàkba csak..
Nos a kérdezőnek kevesebb mint 1 mega a letöltése mindenhol, akkor kb: 8megàs netje van!
8000:9=888 kilobàjttal jön le a cucc, tehát nem egész 1 megàval.
Ha viszont az előfizetése több mint 8mega, na akkor gyorsan kell szólni a szolgáltatónak hogy nem annyi amennyi!!
te meg azt értesd meg, hogy amikor megát írsz azt kétféle "megára" érted és így még engem is megkevertél, át kellett olvasnom 4x mire elkezdtem kapisgálni mit akarsz...
1 megás = 8 megás ezt írtad le.
ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy a vonat = villamos, mert mindegyik kötöttpályás.
bocs, nem akarok kötözködni, csak olyan furán fogalmazol mint Sváby András a heti naplóban, sosem tudom mit akar mondani :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!