Hogy lehet, hogy 2020-ban, 50-100 megabites internetsebességgel még mindig ennyire siralmas egy skype/zoom/akármi beszélgetés minősége?
Mennyi a túloldal garantált upload sebessége?
(a download irány jellemzően nagyságrendileg nagyobb)
Szerintem legtöbbször a user oldalon van a gond. Azaz a ház sarkából egy ócska/rosszul beállított WIFI próbálkoznak. Vagy egy sűrűn lakott helyen ahol minden WIFI csatornán van 20 AP.
Aztán nem értik miért akad.
"Vagy egy sűrűn lakott helyen ahol minden WIFI csatornán van 20 AP."
Ezt kifejtenéd bővebben, mert nem igazán értem? :)
2.4GHz-en csak 3 db "teljes" csatorna van (a 1X db csak el van tolva ezeken belül).
Így mindenki ezen osztozik. Extrém példaként: Londonban voltam olyan lakásban, hogy este egyáltalán nem tudtál 2.4GHz-en WIFI-t használni. Látszott vagy 100 AP és annyira nagy volt az interferencia, hogy nem ment senkinek.
Amit írtam egy kevésbé extrém helyen "csak" borzalmas lesz a WIFI.
5GHz-re váltás megoldja a gondot (sokkel kevésbe terjed és sokkal több a független csatorna). Persze magadnak is rosszabb/kisebb lesz a lefedettség és lehet hogy több AP-t kell beüzemelni (ház méret és anyag függvényében).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!