Miért nem érem el a belső webszerveremet mobiltelefonról WIFI-n keresztül IP címmel, míg ugyanakkor az asztali gépről vezetékes hálózatról elérem IP címmel?
Remek kérdés :)
A mobiltelefon, wifi-n keresztül ugyanabban a tartományban kapja az ip címet, mint vezetékes hálózaton az asztali? A mobilról pingelhető a szerver ip-je?
Van egy UPC-s (most már Vodafone-os) router-em.Ezen a routeren van egy belső hálózat 192.168.0.1/255.Ennek a routernek a wifijén keresztül érik el a mobil eszközök (telefon laptop nyomtató, ESP8266 microcontroller) a belső hálózatot. Az ESP8266-on van egy webszerver. Az asztali gépem eléri IP címmelezt a webszervert. A telefonom nem.
Mit kell a telefonon (vagy a routeren) állítani, hogy működjön?
Az esp-t hogy állítottad be?
Az a baj, az a régi esp nem fullos támogatású, elég kevés dolgot adnak hozzá, az esp32 jobb lett volna, és abban tudnék is idf-ben segíteni, az a szakterületem.
Lehet a router ad más tartományban, lehet hogy az esp wifije van rosszul konfigurálva, vagy a szerver is lehet bugos...
"Ezen a routeren van egy belső hálózat 192.168.0.1/255"
Ez a wifi tartománya.
Az asztali gép viszont kábellel csatlakozik. Ezért kérdem, hogy az asztalinak mi az ip címe, ugyanebből a tartományból kap ip-t?
Szerintem mindegy amúgy, hogy mi a tartománya a wifinek és a lannak, mert a router irányítja a kérést, és a router tudja, hogy mindkét cím hozzátartozik.
Nekem is upc connect box van, és az esp32 szerverem mindenen működik (kábel, wifi, telefon...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!