Szolgáltatótól független internet problémában tudnátok segíteni?
UPC TC7200.U model szolgáltatja a vezetéknélküli hálózatunk. Mikor mindenki itthon van és több készülék/eszköz kapcsolódik hozzá, akkor sajnos a szobámba nem érkezik a kívánt sávszélesség, magas a pingem , nem tudok online játszani ( a honfoglaló se megy tehát ennyire). Vezetéken sajnos nem tudom elhozni a szobámba és a routert sem tudom jobb pozicióba helyezni már. Ap UPC helpdesk szerint a sávszélesség elegendő , csupán a modem vezetéknélküli kiszolgálása korlátos. Megoldást szeretnék találni rá , mert nem tudok minden nap hajnalba felkelni hogy játszhassak , ennyire nem vagyok fanatikus. Bennem több ötlet is felmerült , egyrészt az modem beálításban szerintem lehetséges az IP cím alapján korlátozást osztani , teszem azt minimum 50% judson hozzám , de ezt nem tudom hogyan kell beállítani . Másik alternatíva hogy egy tp linket dugok a modembe (TL-WR340G) és annak a vezetéknélkűli jelét csak én használnám, viszont az sem tudom hogy kell lejelszavazni. Végeztem egy mérést is (jelszavazatlan tp linkkel) az upc a szobamba 27es pinget mutat 8.7 le- és 10.1 feltöltést a tp link 8 pinget írt és 20.7 le- és 11.2 feltöltést. Amúgy 300as csomagunk van ez nem tudom érdekes e.
Remélem minden leírtam.
Mikor a tp linket szeretnem beallitani az a upc dobozra mutat 192.168.0.1 es a upc modem beallitasait hozza . Nem tudok a tp linkbe se belepni igy . Ne haragudjatok de nagyon hülye vagyok a szamitastechnikához. Varom a jobbnál jobb kommenteket.
1- Kihúzol egy ethernet kábelt és teszel a végére egy másik wifi routert. Vagy
2- Toporzékolsz hogy mindenki menjen el.. :)
Nah ez a komment már sokkal többet segített , utolsó kérdés az említett TP-LINK beállítása lenne (TL-WR340G) , belépek eddig oké ,és hogy tudom lejelszavazni , hogy minden agó csünggő madár ne azt használja ?
Wireless fülön lesz ugye ?
Először ezt a különálló tplinket állítsd be. Mi a géped ipcíme ha a upc-hez csatlakozol? Ha 192.168.0.x akkor a rajz szerinti 192.168.0.2 , ha ..1.x akkor majd 192.168.1.2 címet add majd később a tplink-nek.
Elöszöris csatlakozz le a upc-ről (ideiglenesen) és csatlakozz a tplinkre.
- wifi beállítás: ssid bármi, wpa2 titkosítás és ugyanaz a jelszó amit már használsz (az egyszerűség kedvéért).
- változtasd meg a tplink ip címét 192.168.0.2 -re (vagy a fentiek szerint ..1.2 -re)
- kapcsold ki rajta a dhcp-t. és mentés.
Ezzel elkészült az előző kép szerinti "router2" (egyenlőre elvész a kapcsolat vele)
Csatlakozz vissza a upc-re.
Ellenőrizd hogy annak a dhcp tartománya csak a x.x.x.10 vagy nagyobb számokon kezdődjön. Ezután összedugható kábellel a két router, lan-lan, csak ezután fog újra működni a tplink.
Köszönöm ez sokat segített , tp linkkel mindent megtettem amit irtal a upcbe visszaleptem es itt a kezdő helyi címnél 192.168.10 van irva a helyi hálózatba , viszont a dhcp-ügyféleszközöknél van egy Unknown felsorolva CC:35:40:29:0F:3A MAC címmel 192.168.0.2 az ip cime connected type unknown RSSI Elévül N/A ***STATIC IP ADDRESS***
Jelzem a tp linket még nem dugtam bele . Akkor elvileg beledughatom ? Vagy ez a x.x.x.2 zavarni fog ? Koszi amugy a segitseget teljesen laikus vagyok a dologhoz de eddig ment :)
"a kezdő helyi címnél 192.168.10 van irva"
Ez 3 tag. Az IP címek 4 tagúak. Valamit elnéztél.
Ha nem dugtad össze akkor nem láthatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!