Hogy tudhatom meg, hogy a telekom mikor fejleszti a falumba az internetet?
Nem fogjak soha az orrodra kotni az ilyen informaciot.
Mellesleg sajat tapasztalatbol merek tippelni hogy soha a budos eletben.
1994-ben lett a falunkban kihúzva a vezeték - annó még faterom is bedolgozott a matávnak a házak bekötésekor.
Azóta nem volt semmi fejlesztés. Amit az a hálózat elbír az van. (30-40 Mbs)
De mondok jobbat: Barátom Szekszárdon lakik a külvárosban és nincs netjük (mobilnet persze van) több millát le kellene tenniük, hogy kihúzzák a drótot a házukig HA KÉRIK. A telekom csak úgy nem fogja megcsinálni.
Én társasházban laktam, nekem a folyosóról 10 méter kábelt kellett volna behúzni, 50000 lett volna. Maradt a f.s kábeltv-s net...
A meglévő infrastuktúra fejlesztése csak akkor aktuális ha annyira elhasználódott, hogy már nem éri meg toldozni foltozni. Kicsi fejlesztés sosem éri meg a szolgáltatónak, főleg falvakban.
Annyit tudsz tenni, hogy ha szakadozik a net és nem üzembiztos akkor rendszeresen bejelented a hibát és talán csinálnak valamit.
Ha viszont stabil a kapcsolat, csak lassú, akkor szinte semmit nem tehetsz.
És 50k-t nem ért meg neked, hogy megcsinálják? Azért az nem milliós tétel.
Én simán kifizetnék a diginek 50k-t, ha a mostani 100-as net helyett ehúznák az optikát.
Úgy tudod meg hogy kinézel az ablakon. Ha épp árkot ásnak vagy az oszlopsorra új vezetéket rögzítenek a munkások.
De valószínű prospektusokat is dobálnak be a postaládádba ekkor.. de nem előbb.
Felhívod őket, és megkérdezed.
Ha ők nem tudnak erről információt adni, akkor más sem.
"50k-t nem ért meg neked, hogy megcsinálják?"
nem, mert 1 albérlet volt és nem terveztem sokáig, 2. volt bent kábeltv koax kábel és azon is volt net, 3. gyökérvolt a tulajd - ha nem az, még talán meg is veszem a lakás, mert árulta is - ezért hagytam ott, stb. Szal több dolog volt ott a háttérben amiért hanyagoltam a dolgot. :)
Még az ADLS korszakban, szintén faluban volt egy kis herce hurca ezekkel a bejövő ADSL netekkel.
A postával pontosan szemben laktam, ott volt a telefonközpont is. Feltettek egy ADSL osztót azt hiszem 8 vagy 10 férőhellyel. Persze 3 mp alatt megtelt. Utána hiába levelek, hiába Önkormányzat, hiába lakossági megkeresés, nem lesz fejlesztés. Pedig lett volna előfizető bőven. Egy darabig kihalásos alapon ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!