Telekomnál az 1000/1000 net-re váltottunk. Létezik, hogy ha wifin keresztül internetezek, akkor a sebességre ez semmilyen ráhatással nincs?
# 9/10
Akkor ennél a router-nél nem is tudok semmit állítgatni ahhoz, hogy jobb legyen, vennem kellene egy jó minőségű wifi routert? Ez azért elég szívás. Fizetek most 1 évig többet a semmiért. Szomorú vagyok.
Csak azt nem értem mire nem volt elég a 150Mbps letöltés. Hardcore letöltőnek nem sok, de átlag felhasználásra meg töltögetésre az is bőven elég. 150Mbps mellett 1GB adat 55 másodperc alatt leérkezik.
1Gbps már komoly sebesség Egy hagyományos merevlemez például nem is tud ilyen sebességgel adatot rögzíteni!
Ugyanezt elérni vezeték nélkül még nagyobb feladat. A sikerhez nem csak annyi kell, hogy bejöjjön kábelen ez az adatmennyiség, hanem a terítéséhez és fogadásához is megfelelő eszközök kellenek (még madzagon is).
Itt nálunk 500Mbps letöltési sebesség van, ami kábelen át is megy az asztali gépekre. A gyártótól kapott modem/router eszközt használjuk, a Wifi 5GHz-en. Egy Galaxy S8 telóval, ami 802.11/ac, VHT80, MuMIOMO, 1024QAM Wifi jellemzőkkel rendelkezik, közbetlen a modem közelében 390Mbps letöltést produkál maximum. Két helyiséggel odébb (légvonalban nincs messze, de két vastagabb fal is árnyékol), ennek már csak a felét hozza. Van itt egy Galaxy A8 is, ami 802.11/ac, VHT80, 256QAM képességekkel bír. Ennek a tudása már megáll 160Mbps magasságában. Van Itt egy 5. generációs (2017) Lenovo X1 Carbon notebook is. Ennek a Wifi tudása (2x2 AC) gyakorlatban max 240Mbps az otthoni hálózaton és szintén feleződik két allal odébb. Ha váltanánk 1Gbps előfizetésre, akkor azt maximum csak a vezetékkel csatlakoztatott asztali gépeken tudnám kihasználni (ideális esetben), a mobil eszközeink valószínűleg ugyanezt nyújtanák továbbra is...
10. vagyok.
Nem kell venned egy másik routert, az jó!
A Te MacBookod nem tudja az új, gyorsabb szabványt.
(Mint amikor a Petőfi rádió adja a sztereó műsort, de te Sokol rádiót használsz...)
Itt a MacBook a leggyengébb láncszem.
Na hát teszteltük több vonalon.
Nekem egy 2017-es MacBook-om van, a fiamnak egy 2019-es DELL Inspiron 15 5584
Közvetlen a router mellett mértük a sebességet. Volt különbség némi, de nem számottevő, igazából abban a pillanatban egyiknél sem érte el azt 60 Mbit/s sebességet se le, se föl.
Mivel az enyémbe nem lehet bedugni a kábelt, így a Dell-be dugtuk, azzal 81 és 97 jött ki.
Egy hosszú internetkábel a másik fiam Xbox-ába van dugva, azzal is lemértük, ott viszont jött 480 /550-nel.
Az a helyzet, hogy pont akkor járt le a hűségidőnk, amikor a veszélyhelyzet bejött és én tudatlanul azt gondoltam, hogy ha itt leszünk sokáig egy rakáson és mindenki rajta fog csüngeni a neten iskola, munka, játék, stb. miatt, akkor nekünk kell egy nagyobb internetcsomag, amivel még véletlenül se történik fennakadás, lassulás. Naivan azt gondoltam, ez ilyen egyszerű.
A DELL gépben gigabites port van, és a kábel is megfelelő?
Amennyiben nem, úgy maximum 100 megabit fog a laptopon folyni (ennek tökéletesen megfelel a mért 80-90 körüli eredmény.)
Az ezres net nem arra való, hogy egy eszközön töltsél ennyivel, hanem hogy sok eszköz esetén se akadjon meg a net.
Hiába van ezres neted és olyan routered ami támogatja ezt, ha nincs olyan eszközöd, ami ezt ki tudná használni.
Wifin a legelterjedtebb a 300 mbites kapcsolat, de ehhez olyan vevő is kell.
Szolgáltatótól kérj segítséget, hogy hogyan tudod a routert 5GHz-es wifi sugárzására állítani.
Sok esetben két hálózatot küld ki egyszerre (egy 2,4-est és egy 5-öst is, amik a nevükben egy picit eltérnek, ezt a kézikönyvben találod.
Köszönöm szépen, utánakérdezek.
Egyébként igen, ilyen van a Dell-ben:
GigabitLAN RJ45 (1 db) • Wi-Fi 802.11 ac
Kicsit utánanéztem, azt hiszem hagyom a fenébe az állítgatást:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!