Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudok a UPC-nél átválta...

Hogyan tudok a UPC-nél átváltani IPv6-ról IPv4-re?

Figyelt kérdés

Azon a linken, amit találtam az oldalon 404-es hibát ír ki.

[link]

2020. ápr. 4. 13:24
 1/4 Mr. V. ***** válasza:
76%

Nem ismerem a problémát, mert bár nekem is upc-s netem van, IPv4-el használom 10 éve.

A modem beállításaiban tudtommal nincs ilyen lehetőség (legalább is régi Cisco féle modemnél), így a gépen elég ha a hálózati eszköz beállításainál kiszeded a pipát a 6-os mellől. Vagy ha routert is használsz, akkor azon belül tiltsd a 6-ost.

2020. ápr. 4. 14:14
 2/4 anonim ***** válasza:
63%

Kereső: "Hálózati kapcsolatok megjelenítése"

Bejövő ablakban jobb klikk a hálózatodra, tulajdonságok, és kiveszed a pipát az IPv6 elől.

2020. ápr. 4. 14:19
 3/4 A kérdező kommentje:
De szeretnék port forwardingolni és azt meg csak úgy tudok, ha a router beállításainál is átállítom IPv4-re.
2020. ápr. 5. 00:58
 4/4 anonim válasza:

IPv6-on nincs szükség port forwardingra, ott minden port alapból kimegy a netre ha a tűzfal nem gátolja meg ebben.

IPv4-et pedig nem tudsz port forwardingolni mert ha az IPv6 engedélyezve van akkor natolt IPv4-et kapsz a UPC-től.

Ha szeretnél publikus IPv4 címet kapni akkor vagy felhívod a 1221 és szólsz nekik, hogy az IPv6-ot kapcsolják ki (ezt egyből meg is csinálják) vagy írsz egy emailt a [link] oldalon, hogy az XY ügyfélszámon lévő internet csomagban kapcsolják ki az IPv6-ot (ez akár 1 hét is lehet mire reagálnak rá).

2020. ápr. 13. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!