Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Fortelmes hogy a magyar...

Fortelmes hogy a magyar weboldalak is mar detektaljak az adblockot, indavideo is pl. nem jatsza le a videot ha nem kapcsolom ki. Hova fajul a vilag?

Figyelt kérdés
2020. jan. 31. 20:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%
Ez idáig mind érthető is. Viszont a tévécsatornák is a reklámból élnek. Már 40 éve is létezett felvétel, egy gombnyomással át lehetett tekerni a reklámot már akkor. Ma már timeshift is létezik, azaz nem kell megvárni a felvétel végét, menet közben lehet tekerni a reklámot. Ott miért nincs panasz? A neten ugyan ez az adblock. De miért is létezik? Ugyan azért, amiért a tévéreklámokat is áttekerjük: idegesítőek. A tévében az, hogy nem tudsz megnézni egy műsort 5 megszakítás nélkül, a neten pedig az, hogy villog, előugrik, teljes képernyőre vált, és ahogy a tévében, megszakítja a videót. Ha mindez nem lenne, hanem normális bannerek lennének mint például itt a gyakorin, az adblock nem is létezne, mert nem lenne rá igény. Ilyenekre néha rá is kattintok. De az idegesítőktől én is szabadulni akarok, az pedig egy mellékhatás, hogy sok nem idegesítőt is blokkol. A videa meg pont idegesítő és még ők vannak felháborodva...
2020. febr. 1. 01:05
 12/14 anonim ***** válasza:
63%

"A gigacégeknek pont mindegy, hogy hányan blokkolják a hirdetéseiket, mert így is kimondhatatlan összegek jönnek belőlük és amúgy is csak a bevételük egy kis részét adják ezek."

Pont ezt mondtam én is a példámban:

"A Youtube (a Google) meg egy hatalmas vállalat, rengeteg bevétellel (ráadásul abból is van bevétele, hogy eladja a látogatók adatait - statisztikát készít a látogatók által megnézett tartalmakból). Így tud adni kicsit a feltöltőknek is."

"Pont a kis cégeknek, mint pl. az indavideonak (és lapcsaládjának) kell küzdeniük a hirdetésblokkolók ellen, mert az ő bevételük nagy részét a hirdetések adják."

Épp ezt mondtam én is: a kis cégeknek pont az a lényeg, hogy a rajtuk hirdető cégek hirdetéseiből minél többet - a nem épp nagy látogatószámból - minél többen megnézzék. Ezért nem kedvelik a hirdetésblokkolókat.

A nagyvállalatoknak meg nagyobb a felhasználóbázisuk - így nagyobb az esély a reklámok megtekintésére - illetve kereskednek a látogatók anonimizált adataival és vannak fizetős szolgáltatásaik, amiből további bevételeik vannak.

2020. febr. 1. 01:36
 13/14 Alex Fly ***** válasza:
63%

"Aha. Es a videa/indavideo kinek fizet azert hogy valakik feltoltenek ra videokat? :)"

Inkább te mennyit fizetsz azért, hogy az említett szolgáltató biztosítja a tárhelyet a filmed számára és megfelelő sávszélességű kapcsolatot a fel- és letöltéshez? gondolom a kocsmába is csak akkor mész, ha fizetnek neked, amiért iszol náluk egy sört...

2020. febr. 1. 13:18
 14/14 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen érthető miért csinálják, szóval nem ragoznámtovább. Viszont egy dolog van ami nem tetszik benne a videó megszakításon kívűl, amikor 18+ tartalmakat reklámoznak, bár ezt az indián még nem tapasztaltam. Nincs gyerekem, de képzelem milyen cink lehet amikor beugrik valami sex oldal vagy horror film trailer a családi mese nézés közben. Kollégámmal már megesett ilyesmi, pedig Adblock van nekik is a gépen...
2020. febr. 1. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!