Fortelmes hogy a magyar weboldalak is mar detektaljak az adblockot, indavideo is pl. nem jatsza le a videot ha nem kapcsolom ki. Hova fajul a vilag?
"A gigacégeknek pont mindegy, hogy hányan blokkolják a hirdetéseiket, mert így is kimondhatatlan összegek jönnek belőlük és amúgy is csak a bevételük egy kis részét adják ezek."
Pont ezt mondtam én is a példámban:
"A Youtube (a Google) meg egy hatalmas vállalat, rengeteg bevétellel (ráadásul abból is van bevétele, hogy eladja a látogatók adatait - statisztikát készít a látogatók által megnézett tartalmakból). Így tud adni kicsit a feltöltőknek is."
"Pont a kis cégeknek, mint pl. az indavideonak (és lapcsaládjának) kell küzdeniük a hirdetésblokkolók ellen, mert az ő bevételük nagy részét a hirdetések adják."
Épp ezt mondtam én is: a kis cégeknek pont az a lényeg, hogy a rajtuk hirdető cégek hirdetéseiből minél többet - a nem épp nagy látogatószámból - minél többen megnézzék. Ezért nem kedvelik a hirdetésblokkolókat.
A nagyvállalatoknak meg nagyobb a felhasználóbázisuk - így nagyobb az esély a reklámok megtekintésére - illetve kereskednek a látogatók anonimizált adataival és vannak fizetős szolgáltatásaik, amiből további bevételeik vannak.
"Aha. Es a videa/indavideo kinek fizet azert hogy valakik feltoltenek ra videokat? :)"
Inkább te mennyit fizetsz azért, hogy az említett szolgáltató biztosítja a tárhelyet a filmed számára és megfelelő sávszélességű kapcsolatot a fel- és letöltéshez? gondolom a kocsmába is csak akkor mész, ha fizetnek neked, amiért iszol náluk egy sört...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!