Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A webáruházak néhány éve...

A webáruházak néhány éve teljesen átalakították a vásárlási szokásokat. Mit gondoltok mi a következő lépés?

Figyelt kérdés
Néhány éve még mindenki úgy vásárolt, hogy bement a boltba, megvette ami kellett. Ma pedig rengetegen házhoz, csomagpontra rendelnek, már a normál élelmiszert is a Tesco/Auchan stb. házhoz viszi, mit gondoltok, mi a következő lépés? Mindenki webáruházakból fog mindent rendelni? Aztán pedig ez lesz az átlagos, mint régen a boltba járás és jön valami még újabb? Mi lesz az?

2020. jan. 15. 19:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy kcisit ez túlzó kijelentés. :)

Az élelmiszerek 99%-át még mindig "offline" vásárolják, de a nem élelmiszer jellegű áruknak is csak kb. 10%-át vásárolják weben, sőt, lehet, hogy ezzel nagyon sokat mondtam. Szóval a vásárlási szokások teljes átalakításáról beszélni én egy kicsit még úgy érzem, túlzás. ;)

Én úgy gondolom, hogy az online vásárlás nem leváltani, hanem kiegészíteni fogja a hagyományos boltokat. Vannak, amiket jobb helyben vásárolni. Mondjuk tipikusan az élelmiszerek azok. A reggeli kenyeret nem a GLS-futárral fogom hozatni, ami majd 11:30 és 15:30 között valamikor kiszállítja. ;) Arra mindig lesz igény, hogy egy liter tejért át lehessen szaladni a boltba. (Persze, vannak nagyon gyors futárszolgálatok is, de akkor sem fogok 2 órát várni egy liter kólára, ha szomjas vagyok.) Jellemzően a ritkábban keresett dolgokat (lesz) célszerű interneten beszerezni ("hosszú farok" modell), illetve olyan termékeket, amik tartósak, és nem azonnal kellenek.

A "következő lépés" meg gyanítom, a letölthető termékek lesznek, majd 30-50 év múlva, amikor általánossá válnak a 3D-nyomtatók. Nyilván ez is csak a termékek egy részére lesz érvényes, a csirkefarhátat továbbra is a boltban fogják megvenni. ;)

2020. jan. 15. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ami számomra nagyon érdekes az a 3D-s nyomtatás. Egyetemi nyílt napon mutattak egyet működés közben. Annak ellenére, hogy otthoni felhasználás szempontjából még nem olyan elterjedt és jelenleg drága... Egy kis fejlesztést követően 5-10 éven belül eltudom képzelni a mindennapos használatát.
2020. jan. 15. 19:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Persze, szándékosan volt túlzó, futurisztikus a kérdésfelvetésem! :)

Igen, az időfaktor persze egy megoldandó dolog, de most is nemrég jelent meg olyan élelmiszer kiszállító cég Budapesten, aki már 3 órán belül szállít és szerintem a verseny folyamatosan viszi majd ezt az időt lefelé.

Lehet, hogy teljesen nem szűnnek meg a boltok, de szerintem az arány akár meg is fordítódhat, ha minden városban elérhetőek lesznek akár 1-2 órán belül házhozszállító futárszolgálatok, cégek, akik bármit tudnak hozni. Nem gondoljátok?

2020. jan. 15. 19:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyetemi nyílt napon tartottam előadást a 3D nyomtatásról, és megmutattam a jelenlévőknek, hogyan működik :)

Én nem látok rációt abban, hogy a közeljövőben ez elterjedne a háztartásokban, ahhoz tényleg nagyon olcsónak kell lennie, mind a nyomtatónak, mind a filamentnek.

2020. jan. 15. 20:03
 5/5 anonim ***** válasza:

szerintem se fognak megszűnni a boltok, de biztos egyre többen és többször fognak online vásárolni

főleg akkor, ha a kiszállításra találnak jó megoldást

volt már olyan, hogy azért nem rendeltem végül, mert az 1000 Ft-os kiszállítással együtt már nagyon nem érte volna meg

élelmiszereknél ha csak pár dologra van szüksége valakinek még ha aznap ki is viszik se rendelné, ha aztán a kiszállítás miatt másfélszer annyit kéne fiztenie, mint a boltban

elképzelhetőnek tartom, hogy majd nem is futár fogja hozni a csomagot, hanem drón vagy a nagyobb dolgokat egy elektromos autó, amiből aztán a csomagpontokhoz hasonló módon ki tudod venni az egyik rekeszből a saját dolgaidat

hosszú távon ez olcsóbbnak tűnik, mint az embereknek bért fizetni és ezek nem csak hétköznap munkaidőben szállítanának ki, hanem amikorra kérik

érdekes kérdés, kíváncsi vagyok mit találnak ki mondjuk 10 év múlva ezekre

2020. jan. 15. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!