Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kicserélték az amalgán tömésem...

Kicserélték az amalgán tömésemet néhány hete és moostanában eléggé érzékeny lett az a fogam, nem tudom mi a követekező lépés?

Figyelt kérdés
Kicserélték az amalgán tömésemet néhány hete és mostanában eléggé ézékeny lett főleg hidegre, melegre de ha valami keményebbet eszek azon a fogamon akkor is érzékeny. Nem tudom ilyen esetben mit csinálnak.... gyökérkezelik? vagy az is lehet hogy ki kell húzni?
2009. júl. 5. 22:28
 1/3 anonim válasza:
elméletileg 2 hétig érzékeny is tümés után nekem már vagy 3 hónapja betömték és még mindig érzékeny az édes dolgkra.
2009. júl. 5. 22:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Kihúzni biztosan nem kell...

egyébként nagyon gyakori, amikor amúgy jól működő amalgámtöméseket kicserélnek fehérre, problémás lesz a fog. én is így jártam. mondta is a dokim, hogy jól záró amalgámtöméseket nem indokolt kicserélni, mert többet árt mint használ. érdekes dolgot mondott: amikor kifúrják a régi amalgámot, több higany szabadul föl közben, mint amennyit a tömés valaha is leadna a szervezetbe... nekem is kicseréltek több amalgámot pár éve, és az egyik fogam (amivel korábban a világon semmi baj nem volt soha)nekem is nagyon érzékeny lett, bedurrant. nekem gyökérkezelték utána. menj vissza a dokidhoz, hogy mi a teendő. 1-2 hét érzékenység amúgy még normális főleg mély tömésnél, de több nem igazán.

2009. júl. 6. 01:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Műfog a legjobb megoldás.
2009. júl. 6. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!