Mi az a "Wifi hálózati adapter"?!
Érdekes jelenséget tapasztalok pár hete. Az elérhető legerősebb Wifink van otthon, de az egyik laptopom nem hajlandó csatlakozni hozzá. Látja az ominózus Wifi csatornát, de mikor ráklikkelek a "Csatlakozás" feliratra, pár másodperc után jön a hibaüzenet, hogy a "hálózati adapter nem található". De az amúgy mi?!
Az érdekesség az, hogy a Windows hibaelhárítója néha - nagyon ritkán - küld olyan értesítéseket az ilyen hibakereséses kínlódás végén, hogy megtalálta a hálózati adaptert és kijavította. Internet azonban továbbra sincs.
A legnagyobb eredmény eddig egy felkiáltójel a Wifi ikon jobb felső sarkában.
Mi lehet a megoldás erre?!
Egy erősebb router vagy wifi jelerősítő/ismétlő.
Hogy mire gondolt a költő azt nem tudom. Keress rá arra, hogy hálózati adapter. Sok ketyere van. Nem vagyok ott nem tudom mire írhatja.
Jel erősítőre nincs szükség, mert volt net eddig azon a laptopomon. Sőt, a lakásban minden más készüléken hasít a net, de ezen az egy laptopon, állandóan ez a hibaüzenet érkezik.
Azért érdekel, hogy mi lehet az, amit néha megtalál a Windows és kijavít és néha viszont nem. 100-szor nem, 1-szer igen.
Nem. Nem próbáltam.
Eddig csak kétszer ( ! ) írtam róla, hogy a Windows hibaelhárítója milyen üzeneteket küld...
Nem értem a jelenséget.
Most behoztam a munkahelyemre, hogy kipróbáljam más hálózaton és itt tökéletesen működik. Semmi hibaüzenet, azonnal felcsatlakozott és villámgyors.
Tehát, más hálózatokra gond nélkül felmegy.
Az otthonira viszont nem tud mert hiányolja a "hálózati adapter"-t.
Nem értem...
"Mi az a "Wifi hálózati adapter"?"
A WiFi hálózati adapter a berendezésbe épített olyan hardver , vagy virtuális szoftver eszköz ami lehetővé teszi a WiFi szabványok szerint a vezeték nélküli hálózati kapcsolatok létrehozását és az adatok forgalmazását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!