Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van valaki aki jól ért a...

Van valaki aki jól ért a wireshark programhoz?

Figyelt kérdés

Hogyan szűrjem ki a wireshark által kijelzett adatcsomagok közül azt amit egy chat szervernek ment el vagy onnan jött?

Van egy weboldal ami random emberekkel dob be egy chat szobába és az ehhez kapcsolódó IP címet szeretném kiszűrni.

Hogyan csináljam?

2020. jan. 7. 22:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%

Ird be a capture filterhez, hogy:

net 1.2.3.4

Ahol 1.2.3.4-et cseréld le a kívánt IP címre.

Vagy a display filterhez:

ip.addr == 1.2.3.4

De az első megoldás sztem jobb, mert akkor eleve nem is gyűjti azoakt ami nem kell.

2020. jan. 7. 22:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésedre már itt válaszoltam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__1..

program alapján közvetlenül nem tudsz szűrni (közvetve netstat alapján - de akkor ott van, hogy a böngésző melyik lapja, azon belül milyen erőforrása generálta azt, amit a netstat nem "lát") - a Wireshark csak a hálózati interfészen keresztülmenő forgalmat látja, hogy milyen program hozta létre, azt nem.

2020. jan. 7. 22:47
 3/13 A kérdező kommentje:
De nem tudom mit írjak be IP címnek mert pont azt keresem.
2020. jan. 7. 22:47
 4/13 A kérdező kommentje:

"közvetve netstat alapján - de akkor ott van, hogy a böngésző melyik lapja, azon belül milyen erőforrása generálta azt, amit a netstat nem "lát""

El tudod magyarázni úgy hogy a stupid user is megértse aki eddig csak netezésre, játékra használta a számítógépet?

2020. jan. 7. 22:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát zárj be minden mást, különös tekintettel a torrent kliensre és akkor marad ami marad.
2020. jan. 7. 22:53
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha a forrásnál és a célnál nem IP cím van hanem ilyesmi: ff02::1:2:3 az mit jelent?
2020. jan. 7. 22:57
 7/13 anonim ***** válasza:
A szerverhez hozzá férsz, vagy te is csak egy vagy a sok kliens közül?
2020. jan. 7. 23:11
 8/13 anonim ***** válasza:

"El tudod magyarázni úgy hogy"

A netstat "(network statistics, hálózati statisztika) egy parancssori eszköz, amely megjeleníti a hálózati kapcsolatokat (kimenő és bejövő kapcsolatot egyaránt), az irányítótáblákat, és más egyéb hálózati statisztikákat."

[link]

Windows alatt van egy -o kapcsolója, amivel az adott TCP-kapcsolathoz tartozó folyamat (nevezzük programnak) azonosítóját (PID):

"-o Displays active TCP connections and includes the process ID (PID) for each connection. You can find the application based on the PID on the Processes tab in Windows Task Manager."

[link]

"De nem tudom mit írjak be IP címnek mert pont azt keresem."

De ezért is mondtam az alábbi topikban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__1..

hogyha weboldalról van szó, célravezetőbb a Chrome webfejlesztő eszközét használni. Az csak az adott weboldal forgalmát vizsgálhatod.

"Ha a forrásnál és a célnál nem IP cím van hanem ilyesmi: ff02::1:2:3 az mit jelent?"

Speciális IPV6 cím:

[link]

nincs köze a weboldalhoz

2020. jan. 7. 23:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#7: Jó felvetés!

A kérdező hozzászólásaiból ítélve feltehetőleg csak egy kliens.

Így - mivel webalkalmazásról van szó - maximum a webalkalmazás IP-címét/címeit kapja meg, nem a csevegő kliensekét. (Hacsak nem valamilyen P2P WebRTC-s chatalkalmazásról van szó.)

2020. jan. 7. 23:31
 10/13 A kérdező kommentje:
Olyan videót láttam hogy omegle-n megnézte a gyerek a másik ip címét
2020. jan. 7. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!