Mennyire figyelik ezt az oldalt szerintetek? (Az oldal -cenzorai, moderátorok- illetve külső szervek, munkkaadók, biztonsági emberek?
Az oldalnak nincsenek cenzorai. Azok a kérdések amelyek sértik a szabályokat, törlik (ilyen például az öngyilkosság, drog, gyógyszer utáni érdeklődés, vagy a trollkodások). Azok, amelyek komoly bűncselekményhez kötődnek, a hatóságokat értesíthetik az üzemeltetők (lásd a terroristás esetet). De direktben aligha figyeli ezt bárki, nincs monitorozva az internet a nemzetbiztonsági szervek által, mint mondjuk az USA-ban az NSA.
Az pedig teljesen független mindegyiktől, hogy valakinek a a családja, párja, barátai, munkáltatója ráismerhet egy történetre esetleg, és akkor mi történik. Kétséges, hogy ezt bárki direktben is figyelné. Vagy böngészés közben véletlenül ráakad, vagy valaki felhívja rá a figyelmet.
A moderátorok mezei emberek, akik némi pénzért olvasgatják/moderálják a jelentett kérdéseket/válaszokat.
Ha valami olyan történik ami bűncselekményhez köthető akkor az oldal üzemeltető köteles kiadni az IP-t a rendőrségnek és ennyi.
Az más kérdés, hogy a moderátori munkát már néha lehetne vitatni. Ugyanis (sajnos) nem mindig pártatlanul történnek a törlések.
Kb. 2 éve a politika rovatban pl. simán lehetett Fidesz gyűlölő, Fidesz szavazókat degradáló stb. kérdéseket kiírni. Konkrétan voltak olyan kérdések, ahol a kérdező Orbán és az összes Fidesz szavazó halálát sürgette.
Az ilyen kérdések sokszor hosszú órákon át, vagy akár egy napig is fent maradtak.
Gyakorlatilag egy a balliberális politikával szimpatizáló műszakos moderátor szándékosan teret adott a válaszolóknak, hogy jól kifröcsöghessék, gyűlölködhessék magukat a kérdés alatt, és mikor már megunták utána került csak törlésre a kérdés (már ha kitörölték egyáltalán)
Ez az egész csak azért érdekes, mert ha valaki a másik oldalról feltett egy a baloldalt full normális hangnemben kritizáló kérdést, max 1-2 perc és törölve volt.
Pl. Gyurcsányt csak isteníteni lehetett egy időben, aki meg merte kérdőjelezni a pártját vagy a politikáját egy kérdésben, vagy egy válaszban az pár percen belül törlésre került.
Én többek között ezért is hagytam ott a kategóriát, mert a moderátor annak a 8-10 provokátor hülyének direkt teret adott. És a végén másból nem állt a politika rovat, hogy az a 8-10 ember egymásnak írt ki kérdéseket ahol nagy elégedetten kifröcsögték magukat, mivel "nekik" meg volt engedve.
Félelmetes mi ment ott, és elkeserítő hogy mindezt valaki hagyta megtörténni.
2 éve nem néztem a politikába, remélem hogy azóta azt a moderátort már eltávolították az állásából.
Bemásolok Nektek ide két egymástól független emberi véleményt és lehet rajta gondolkodni, én mindkettővel maximálisan egyetértek:
1:Én maradok a normálisan kiírt kérdéseknél és a normálisan leírt válaszoknál, még ha ezzel sokszor nem értek egyet másokkal is, de lenézem azokat, akik egyből sírva szaladnak jelentgetni. Gyerekeimet, unokáimat is úgy tanítom, hogy oldják meg a problémáikat, ami nem tetszik, engedjék el a fülük mellett vagy üssenek az asztalra. Felnőtteknél kinevetem a "OVÓNÉNI MEGHÚZTÁK A HAJAMAT -típusú embereket.
2:
Mellesleg elég undorító, hogy lehet választ és kérdést töröltetni. Pl.: Szilveszter előtt a kutyás rovatba valaki leírta, hogy milyen emberi nyugtatókat kaphat a kutya. Olyanokat, amiket állatorvosok is adnak. Erre töröltették.
Vagy amikor valaki leírta a fagyálló mérgezett állat elsősegélyét. Na, őt is törölték, mert a sok barom nem tudta, hogy nem troll, hanem mentős a válaszoló, és tényleg jót írt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!