Domain név regisztrálását meg lehet támadni utólag?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy magánszemélyként regisztráltatok egy nemzetközi .com végű domain nevet, és később (az elfogadott regisztráció után) kiderül, hogy Abszurdisztánban van egy ilyen nevű cég. Ekkor ők jogilag meg tudják támadni a domain név birtoklásomat, vagy sem?2010. júl. 20. 12:46
1/6 anonim válasza:
ha jó embereik vannak akkor igen. pl adidas.hu-val volt az asszem, hogy egy srác lefoglalta és később egy fillért se kapott érte, mert alanyi jogon perelte a cég. szerintem .com-mal sem más a helyzet, csak kicsit magasabbra kell menni... pl usa.com nem nyerő :)
2/6 A kérdező kommentje:
Most nem ismert cégekre gondolok, mert ott azért más a helyzet. Csak kitaláltam egy nagyon jó domain nevet, és a közeljövőben szeretnék elindítani ezen a néven egy szolgáltatást, ami jó eséllyel felkapott lesz (új dologról van szó, és igény is van rá bőven). Csak nem akarom, hogy
miután népszerű lesz az oldal, valaki más levédesse a nevet, vagy létrehozzon egy ilyen nevű céget, majd azt mondja, hogy kéri a domain nevemet...
2010. júl. 20. 22:48
3/6 anonim válasza:
És mi lesz az az oldal, ha meg lehet kérdezni?
4/6 anonim válasza:
ha elmúltál mondjuk 20 és nem ilyen _ifjú_játéktervező_ vagy, egyedül a világ ellen, akkor védesd le a nevét. ha úgy gondolod, hogy megéri. amúgy én is kíváncsi lettem, és aláírom, hogy nem fogom megpróbálni ellopni :)
5/6 A kérdező kommentje:
Megkérdezni lehet :-)
2010. júl. 21. 11:39
6/6 anonim válasza:
oké de akkor kérünk freereget majd AZON az oldalon!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!