Mennyire etikus reklám blokkolót használni?
Amennyire etikus az hogy orrvérzésig az ember képébe tolják kéretlenül a reklámokat. Újra és újra ugyanazokat. Indokolatlanul sokszorosára növelve ezzel az adatforgalmat és lassítva a böngészést.
Senki ne jöjjön azzal, hogy egyes web oldalak a reklámokból élnek és ezért van "ingyen" mert szegény fejlesztőknek felkopna az álla a reklámok nélkül.
A reklámoknak van bizonyos létjogosultsága, de ami itt ma megy az messze-messze túlmutat ezen és kimeríti az ipari mértékű információs környezetszennyezés fogalmát.
Hát engem az etika ebben a kérdésben egyáltalán nem izgat. Egyszerűen nem akarok reklámokat nézni.
Ami idővel nálam változott h telcsin régen nem blokkoltam, mert chromot használtam, és eredeti youtube appot. Amióta viszont bejöttek a youtubon is a reklámok, kénytelen voltam telcsin is bekeményíteni, mert amúgy már itt is kezdett élvezhetetlen lenni. Pl én nem hinném hogy a nagy youtube tönkremegy mert nem nézem a reklámjait + nem fizetek neki a prémiumon sem 😃
Etikus vagy sem, én használni fogom. Itt a helyes kérdés inkább az, hogy mennyire etikus ennyire pofátlan, aljas módon, sokszor az oldal funkcionalitásának kárára tolni az ember képébe a reklámokat? Ami a válasz erre a kérdésre, az a válasz a te kérdésedre és tovább vezetve a gondolatmenetet totál jogos, ha a közösség tesz ellene valamit.
Vannak kivétel oldalak persze akik korrekt módon jelenítenek meg reklámokat, náluk (ha az emberben van egy kis jóindulat) ki lehet kapcsolni a blokkolót vagy kivétel listára rakhatod őket. Mindenesetre bennem nincs jóindulat, én az ilyen oldalak hirdetéseit is blokkolom. Tudom szemétség, de nem érdekel.
Pontosan ugyanannyira, mint az e-mail esetében a spamszűrő.
Az csak tecnológia kérdése, hogy a mail-tárhely vagy a böngésző teleszemetelését akadályozom-e meg...
Kit érdekel?
Az a lényeg ,hogy neked legyen jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!