Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szeritntetek érdemes kiverni...

Szeritntetek érdemes kiverni a balhét a szolgáltatóval?

Figyelt kérdés
kb 5 hónapja szereztük be az internet és tv csomagot 150Mb/s és az lett a vége hogy most ilyen 1300-1500kb/s letöltést produkál mindent csináltak már routert cseréltek beállításokat állitotak stb már azon vagyok mérgemben hogy kidobok 4500ft+a tv ért és semmit nem kapok érte előzőleg el játszotam hogy ki számoltam mennyit kéne fizetnem érte és annyit is akarnék ezért mert ez semmi ez az internet sebesség torrentezés közben nem bír játszani öcsém se meg apám dolgozni annyira rossz

2019. nov. 25. 21:45
 1/6 anonim ***** válasza:
65%

Akkor érdemes "kiverni a balhét" ha a garantált minimum alatt van a sávszélesség.

Az 1300KB az durván 10Mbit/s letöltési sebesség, ha ez a garantált minimum felett van, akkor semmit nem tudsz tenni.

Milyen szolgáltató amúgy? Kábeles vagy optikai?

2019. nov. 25. 21:57
 2/6 A kérdező kommentje:
vezetékes és Telekom
2019. nov. 25. 22:02
 3/6 A kérdező kommentje:

Azt irja 150 Mbit/s Kínált legnagyobb letöltési sebesség Garantált: 60 Mbit/s

Kínált legnagyobb feltöltési sebesség 50 Mbit/s Kínált legnagyobb feltöltési sebesség Garantált: 25 Mbit/s

2019. nov. 25. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

Ha balhézol gyorsabb lesz a net?

Lehet ezt kulturáltan is... esetleg?

2019. nov. 25. 22:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben mivel jóval a garantált alatt van a sávszélességed, lehet zaklatni a szolgáltatót.

Bár az ügyfélszolgálatossal felesleges veszekedni, ő a 100. senki a Telekomnál, úgyse tud csinálni semmit.

Én szerződést bontanék, és átmennék másik szolgáltatóhoz. Mivel ők nem biztosítják a szerződésben garantált szolgáltatást, így elvileg simán felbonthatod hűségidő lejárta előtt.

2019. nov. 25. 23:18
 6/6 CspCsj ***** válasza:

Sima telefonvonalon a ADSL/VDSL kapcsolat nagyon belassul a legközelebbi alközponttól való nem túl nagy távolságnál:

[link]

Nálam is (város széle) Telekom ADSL volt, de sosem tudott 8Mbit-nél (1000KBájt) többet, sőt tavaly már csak 4-5Mbit volt a tényleges. (a garantált meg 1Mbit = 128KBájt)

Nem tudtak javítani rajta, és sajnos másik vezetékes szolgáltató nincs a környéken, így korlátlan mobilnetre váltottam, ami rendszerint 70-90Mbit. (előtte teszteltem a helyszínen a szolgáltatót, mert mobilnetnél 0Mbit a garantált sebesség)

2019. nov. 26. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!