Ha a laptop hálózati kártya nem tud gyorsabb netet, ki lehet cserélni?
Figyelt kérdés
Adott egy MacBook Air, azon kábeles meg csatlakozással a speedtestten elértem 750 Mbit/s-ot, viszont egy Lenovo laptopon mindez csak 215 Mbit/s, amit nem értek. Először is, ha a laptopon 10/100 Mbit/s-os netre képes, akkor hogy lehet mégis kétszer olyan gyors? Másrészt, tudtommal a következő fokozat az a 1000 Mbit/s-os, de ha pedig mégis ki tudja szolgálni a gigabites netet (előfizetésben is ez van, a router is megfelelő, és a kábelt is üvegszálasra(?) cserélték a digisek, akkor hogy lehet csak 215? Én arra gondoltam, hogy a laptop hálózati kártyája nem tud többet, viszont olvastam egy olyat hogy ez könnyen kiküszöbölhető, csak valamit venni kell amit az usb csatlakozóval kell dugni, és már is tudni fogja. Mi ez? Usb hálózati kártya vagy mi? És mire kell ennél odafigyelni?2019. nov. 25. 15:13
1/6 anonim válasza:
Nézd meg a hálózati kártya pontos típusát, vagy notebook leírását. Tudnia kell ezek alapján az 1000 mbps sebességet. Integrált hálózati kártya nem cserélhető. USB 3.0 ethernet kártya nem tudom mennyire van egyáltalán.
2/6 Argloss válasza:
Első körben érdemes megnézni a gyártó oldalán, hogy van-e újabb driver a hálózati kártyához.
Esetleg meg lehet nézni a BIOS frissítéseket is.
3/6 A kérdező kommentje:
Driverek, BIOS frissek.
2019. nov. 25. 16:53
4/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom hol kell megnézni milyen kártya van benne, Lenovo B51-30 80LK
2019. nov. 25. 16:57
5/6 anonim válasza:
Eszközkezelő mit ír róla?
Neten ha kézikönyvére rákeresel, hátha tájékoztat róla hogy 10/100/1000 ethernet vagy hasonló.
6/6 Alex Fly válasza:
A gigabites nethez nem csak a háókártya a lényeg. A CPU, a háttértár, a memória mind befolyásolja az elérhető maximális átviteli sebességet. A hálózati adapter hiába tolja az adatokat gigabites tenpóban, ha a többi hardver nem képes ekkora sebességgel feldolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!