Laptop nem tud csatlakozni WPA2-vel védett netre. Lehet, hogy gyenge benne a wifi kártya?
Üdv!
Létezik olyan, hogy a laptop wifi kártyája nem támogatja a WPA2 titkosítást?
Egy ismerősömék vettek fél éve laptopot, akkor netgear-es router volt és már akkor sem tudott felcsatlakozni a netre ha WPA2 volt beállítva, ha nem volt jelszó vagy WEP volt akkor gond nélkül ment a net.
Most vettek egy TP-Link Archer routert és ugyanez a probléma.
WPA2 nem enged csatlakozni, jelszó nélkül engedi.
WEP-t nem enged csinálni az a router...
Ez egy 90e ft-ról leértékelt 60e ft-os laptop.
Elképzelhető az, hogy egy gyenge wifi kártyát tettek bele?
Win 10 fut a laptopon.
Minden más képes rácsatlakozni erre a netre jelszóval (telefon, számítógép, régebbi laptop) csak ez a laptop nem...
Egyszerűen már nem tudok mire gondolni csak arra, hogy valami a wifi kártyával lehet.
Valaki tud erről valamit mondani? :)
Akkor valami a laptop beállításaival lesz mert jelszó nélkül semmi gond nincs csak ha jelszó van beállítva.
Hol lehet a vevő beállításait beállítani? Régió meg amiket írtál? :)
Hogy milyen titkosítást támogat, az csak a drivertől függ. Régióeltérés is okozhatja, ahogy előttem írták.
Próbálj meg másik drivert szerezni.
Nekem olyan volt anno, hogy egy baromi régi wifi kártyánál a Windows driver nem támogatta a WPA-t, de Linuxon ugyanabban a gépben ugyanaz a kártya gond nélkül ment WPA-val.
Igen most a drivert próbálom megkeresni nekik :)
Gondoltam egy feltelepített laptop-nál feltesznek minden drivert, de ezek szerint lehet nem (bár akkor lehet nem is működne a net)
telepítő lemezt természetesen nem adtak a laptophoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!