Hogyan köthetek össze két routert, gyorsabb lesz tőle a net?
Amióta a Digisek bekötötték az új netet, az én routerem helyett hoztak valami vackot, Huawei EchoLife HG8121H a neve, az enyém pedig TP-LINK AC750 Wireless Dual Band Router. Nem tudom ez számít, de Huaweies router mellé tettek valamit a TV-nek, Teraband FTTH Receiver.
Hogy kössem össze a két routert, hogy gyorsabb legyen a netem? Az enyém tud 5G-t, ez a kínai hüvely meg nem. Valamint a szerviz beállításokban hol mit kell átállítsak?
Ha a Huawei -ben beállítható a bridge mód. Akkor rendes router módban utána tudod kötni a TP-Link -et.
Csak beállítod a PPPoE accoontodat a TP-Link -en és kész.
Ha nincs brige mód. A TP-Link -et használhatod Access Point -ként, a menüjében az Operation mode -nál találod ezt a beállítást. Vigyázni kell, hogy a két router IP -je ne egyezzen, illetve célszerű a szolgálató routerén letiltani a Wi-Fi -t.
Ha csak a wifit akarod gyorsítani akkor csak simán dugd be a lan portjába ami kijön a huaweiből lan vezeték. (Lan-ból Lan-ba)
Így amolyan wifi repeaterként fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!