Feltölthetem a videókat? Sorozatrészeket?
Mivan akkor hogyha tudom azt hogy indavideóról van letöltve magyar szikronnal egy sorozat 51 része és feltöltöm YouTubera?
Lehet valami bajom belõle ha ott feltöltöm 3 percenként ( részletekben? )
Pl. Most Family guyal mondom:
Family Guy 13. Rész Holdkelte 1/6
Következõ 3 perc meg ugyan ez lenne csak
2/6 különbséggel
Mások is sokat csinálnak ilyet sorozattal de úgy gondoltam hogy nekem is fel kell raknom hogyha letiltják indavideoról akkor már többé nem tudom nézni
Persze a gépemen ott lesz meg YT
a kérdés hogy lehet bajom valami szerzõi jog miatt ?
Vagy a legnagyobb baj az lesz hogy törlik a videót vagy a csatornát?
Ui: már csak pár rész van... letiltotta az inda
"a kérdés hogy lehet bajom valami szerzõi jog miatt ?"
Persze, hisz:
"18. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon.
...
26. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét sugárzással a nyilvánossághoz közvetítse, és hogy erre másnak engedélyt adjon."
Forrás: 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról ( [link] )
és mindezekre a szerzők nem adtak engedélyt. Így ha rálelnek, a Youtube letilthatja a videót (teljesen jogosan!).
Rosszabb esetben pedig:
"385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Forrás: 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről ( [link] )
Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:
"Az üzenet témája: .
Az üzenet szövege: Hogyan töltsem fel hogy ne sértsek szerzõi jogokat? Mert azt szeretném ha más is tudná nézni magyarban nem csak én"
A jogtulajdonostól engedélyt kellene kérned rá.
Ez a Family Guy esetén a 20th Century Fox Television; a Moonraker - Holdkelte esetén a United Artists / Metro-Goldwyn-Mayer.
Csak az a sanda gyanúm, hogy a két szép szemedért nem kapnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!