Legolcsóbb felhő alapú tárhely? (2 TB méretben)
Onedrive 1 TiB 10 dollár/hó, és 2 terára növelhető +10 dollár/hóért. Azaz havi 20 dollár a 2 tera tárhely ~ 37 ezer forint/év
Google Drive 2 tera pedig 3590/hó, vagy 36 ezer forint/év.
Vagy 2 terás HDD 16-20 ezer egyszeri kiadás. Attól olcsóbb és biztonságosabb backup nincs, amit helyileg tárolsz offline.
dropbox-ra is vethetsz egy pillantást:
#1-eshez
azért az offline HDD, mindentől nem ment meg.... (pl. árvíz vagy mit tudom én)
és a backup is picit több törődést igényel, persze lehet átdobálni oda a fájlokat gyorsabb, mint feltölteni 2TB-ot
"offline backup nem biztonságos, szerintem..."
Akár biztonságos is lehet az alábbiak megfontolása mellett:
* Egy biztonsági mentés nem biztonsági mentés (és ez igaz bármilyen technológiára - legyen szó akár felhőtárhelyről, optikai adathordozóról, vagy mágneses tárolásról). Legyen mindenről több másolatod (a RAID nem erre való)!
* Ne tárold a különböző példányokat egy helyen! Ha az egyik helyen valami katasztrófa - tűz, víz, zombitámadás - történik, akkor ott van a másik.
* A biztonsági másolatok integritását, hibamentességét időnként ellenőrizd! Ha valamelyik megsérül, akkor egy ép adathordozóra készíts mentést az ép példányról!
Egy online mentés nem véd meg egy globális katasztrófától (pl napkitörés miatti évekig tartó áramszünet, vagy politikai átrendeződés és Mao betiltja az online tárhelyeket)
Ekőzben az otthoni fiókban megmarad a HDD-n minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!