Szép napot! Nem régiben rendeltem aliexpressről kb 18 ezer ft értékben, minden jól ment, viszont követésben azt írta ma, hogy vámkezelés megkezdődött. Volt már valakinek ilyen?
Vámkezelni fogják. Ha megadtad a számod, kapsz SMS-t róla, illetve postán kapsz egy kitöltendő nyilatkozatot, amihez még csatolsz egy képernyőképet a fizetésről, és elküldöd a megadott e-mail címre. Mindent le van írva a szintén megkapott tájékoztatóban, és ugyanaz amit már most megnézhetsz a posta.hu/vam oldalon.
A vámeljárás kb 2-3 hét leterheltségtől függően, majd átvételkor pedig a postásnak adni fogsz kb ~8300 forintot, mert ennyibe fáj (27% áfa + 3500 eljárási díj).
Most éppen ez a státusza:item customs cleared and lodged with local delivery agent
Nem kaptam még semmilyen üzenetet sem semmit hogy vámolnák..
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Érdekes módon mégsem vámolták meg,kiküldték a mai napon :D
Semmi érdekes nincs benne, csak a status message rosszul magyarul. Minden non-EU csomag vámkezelésen esik át. Átvilágítás, satöbbi. Szúrópróbára kiszúrhatták volna a tiédet is, akkor szívsz és fizetsz. Ha nem szúrják ki, akkor meg így jársz, ahogy most tapasztaltad.
Mielőtt nagyon megörülsz: van röntgenezés is, elektronikai cuccot szinte tuti megcsípnek és bontanak. Egy karóra még elcsúszott régen (egy okosóra nyilván azonnal vámolandó lenne), pendrive/memkártya is sikerült már, de ha telefont tesznek bele, akkor véged mint a Twin Peaksnek, kezdhetsz pénztárcát keresni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!