A szomszéd használja az internetem, hogy tehetek ellene?
UPC szolgáltatónk van , fekete modem, teljesen alap beállításokkal, úgy van ahogy a szerelő itthagyta, az alap jelszóval alap névvel. Ha a nevét és a jelszavvát megváltoztatom, akkor is ugyan ugy rá tud lépni ?
Álítólag okos telefonnal lehet upchez könnyen csatlakozni. ( Még mielőtt valaki hü lyé nek néz, nem az upc wifreet használják, mert azt kikapcsoltuk)
Facebook hackelő program. :'D Igen. Mert nyilván ilyen létezik. Te sem láttál még szervergépet belülről. Egy ilyen programnak a működése 1000 helyen hibázik, de csak hogy a legegyszerűbbet mondjam: az adatbázishoz a program nem ismeri sem a felhasználónevet sem a jelszót. A facebookhoz feltételezem olyan bonyolultságú jelszavakat használnak hogy nagy sávszélesség és nagy teljesítményű számítógép esetén is több hónap lehet brute force-szal bejutni az adatbázisba. És itt csak a legegyszerűbb hibára hívtam fel a figyelmet. A tűzfalra, arra hogy néhány próbálkozás után eldobja a kapcsolatot a szervergép, hogy néhány óránként változik a jelszó, hogy a tárhelyen az adatbázis titkosítva van, hogy a jelszavak hash-elve vannak amiket vissza kellene fejteni nem.
A kérdezőnek: a UPC szerződését nem ismerem, de az én szolgáltatómnál ez úgy volt ha bármit is módosítani mertem a modemben az nekem fizetős buli volt. Amennyiben neked nincs ilyen a szerződésedben szépen írd át a wifi jelszót. Ha ez megvan írd át a bejelentkezéshez szükséges felhasználóneet és jelszót is. A felhasználónév és a jelszó nem probléma ha nem túl bonyolult csak más legyen, mint eddig a wifi jelszó viszont lehetőleg legyen hosszú és ne 123456... meg abcde... vagy ezeknek valamelyik "okos" kombinációja mert ezeket másodpercek alatt megtalálja egy brute force. Legyenek benne számok és betűk is, az pedig csak jó ha nagy betűk is esetleg valamilyen speciális karakterek is vannak a jelszóban. A jelszót pedig minimum havonta változtasd hogy ne legyen lehetősége egy brute force-szal kitalálni. Ez egy mezei felhasználó ellen biztos elég.
Ha neked az áll a szerződésedben hogy nem módosíthatsz semmit a modemben keresd fel a szolgáltatót és mondd el hogy van egy ilyen problémád amit meg kellene oldani.
"Facebook hack"
Biztos a legnagyobb social media website ennyire könnyen feltörhető, csak mert letöltöttél egy facebookhack.exe nevű fájlt.
Kicsit se vírus gyanús. A BruteForce támadásról pedig csak annyit, hogy a facebook fejlesztői még álmukba se gondoltak arra, hogy adott IP címről valaki több 100x próbálkozik.
#31 nem a videókról beszélek, hanem például azokról az oldalakról, amik a teendőket felsorolják, ha felnyomták a Facebook-fiókodat.
Ha lehetetlen lenne feltörni, nem volnának ilyen cikkek. Tehát lehetséges.
Igen, tudok róla, hogy van egy csomó kamu hack. Viszont bőségesen elég, ha csak EGY is valódi közülük.
Brute force módszert maximum a script kiddie-k használnak. Azzal egy nyamvadt jelszavas WinRAR fájlt se lehet felnyomni.
MSN hack se létezett, ugye? Ehhez képest volt nekem egy anno, és működött is. A nevét már leírtam.
#33 értem, tehát amiről nem tudsz, az nem létezik. Az egyszeri parasztbácsi esete a zsiráffal ugye..."ilyen állat márpedig nincs".
A lepontozásokat visszaosztottam. Ez nekem is megy, kár a gőzért, csak én továbbmentem annál, hogy a nemtudásommal "érveljek".
Te mos belinkeltél nekünk egy olyan oldalt hogy mi a teendő ha feltörnek. Nem azt mondtam hogy nem lehet feltörni, hanem azt hogy nem azokkal amit te írtál. Semmi probléma ez egy szemantikai csapda. Az MSN Pedig több mint egy évtizede élte korát bár szerintem ahhoz sem volt semmiféle működő hack. De akkor légy oly kedves az én számítógépembe törj be és hagyj az asztalomon egy sima szöveges dokumentumot, aminek legyen az a neve hogy itt jártam. Én negyede akkora biztonsági intézkedéseket nem tettem, mint a facebook esetében tettek. Aki a facebookot 5 perc alatt feltöri annak 1 másodperc az én gépembe bejutnia.
Ezekből pedig egyik sem működik. Nincsen működő facebookhack.exe.
Brute force módszer script kiddie-k használnak. Ez nem feltétlenül van így, de ha aki brute force-t használ script kiddie, akkor az micsoda aki a facebookhack.exe-től várja a sikeres betörést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!