Optikai netnél ez hogy működik (digi)?
Sziasztok!
Valaki eltudná "konyhanyelven" magyarázni,hogy hogy fogom megosztani ha egyszer bevezetik ezt az optikai kábelt a lakásba? Megrendelésnél ezt kéne előre jelezni?
Nálunk ADSL net van most (UPC) ami egy katasztrófa, konkrétan a legnagyobb csomagért fizetek 3700Ft-ot havonta, 12 Mbit/s letöltési sebességel, amiből csak 2mbps-el megy állandóan már ha van, míg a Diginél elvileg a garantált 300mbps még kevesebbe kerül.......Most van külön egy modem és rákötve egy router.
Köszönöm előre is ha valaki segít :)
Konyhanyelven:
Más kábel fog bejönni a házba, nem réz van benne hanem egy üvegszál,
Azt beledugják egy dobozba és lesz net meg wifi
Vagyis ha megfelelően fog működni, akkor ebből az ONT eszközből nem is fog semmilyen kábel futni a géphez és mindenki fogja tudni használni a netet elvileg(2számítógép és a mobilok)?! + ha ez "kevés", akkor jöhet szóba a saját routerem rákötése és tőlük kérni ezt a bridge mód beállítást értem, ott meg PPPoE-es bigyó van, ami most is van nálam, tehát akkor alaphelyzetben-bekötés után nem is lesz semmi jelszavam a wifihez?
Próbáltam utánaolvasni, de elvesztem a fogalmak között.
Szóval bocsánat a buta kérdésekért, sajnos nem volt még időm ezen területen kiképezni magam.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Annyi gépet kötsz rá, ahányat akarsz. Persze a kábeles megoldást nem érdemes meneszteni, mert még mindig utánozhatatlan Wi-Fi -vel annak sebességbe és a stabilitásba egyaránt.
Olyan gépeket amit nem mozgatsz, asztali PC, Smart TV, stb. Még mindig érdemesebb kábellel összekötni.
Külön routert csak akkor érdemes rákötni, ha pl gyengének találnád az ONT Wi-Fi -jét. Vagy annak elfogytak a vezetékes portjai.
De akkor se szükséges piszkálni az ONT beállításait, továbbra is lehet az a fő router. A saját routered meg be beállítod Access Point módba és csak a Wi-Fi -t fogja szórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!