Új gép, vagy jelenlegi fejlesztése?
Van nekem egy otthoni stúdióm, ahol zenéket csinálok, animálok, néha játszok. A jelenlegi gépemet kicsit kezdem már kinőni, viszonylag még gyors, de sajnos vannak gyenge pontjai.
Például csupán csak 1 Gb Vram van videókártyánként,
csak maximum 16gb ramot támogat az alaplap, és tükrös a számítógép, ez miatt nem lehet benne alaplapot cserélni.
Most jelenleg a gépem:
Xeon X3440 4x2.53Ghz
2x4GB Samsung ddr3 1333Mhz
2x250GB HDD 100/100
250GB SSD 100/97
GTS450 1GB VRAM
GT710 1GB VRAM
500w NBase
Alaplap és gépház típusa: Fujitsu Celsius W380
Továbbra is főképpen zenekészítésre, és animálásra lenne használva a gép, Nem hinném hogy nagyon sokat játszanék rajta. Gondolkoztam a két videókártyát leváltom 2 Nvidia Quadrora, de most már nem igazán tudom megérné-e.
Kb jövőre lenne elég pénzem gépet cserélni, és akkor is csak kb 100.000-120.000 Ft lenne az egész keret.
Mindenképp szükségem van 2 db videókártyára, mert 3 monitorral dolgozok.
Szerintetek ezzel még tudok boldogulni? ( legalább 3-5 évig) Vagy cseréljem le minél hamarabb az egészet?
( Szeretnék elkezdeni 4k-ban animálni. )
Szerintem inkább bővítsd a gépet, proci,ram, már elég jó áron lehet venni hozzá xenon procikat használtan vagy nézz körül a Vaterán egy hasonló Fujitsu Celsius 2 xenon procis gépért elég elfogadható áron vannak ezek az erőgépek. Sajnos az említett összegből szerintem nem jön ki hasonló erőgép és a Fujitsu Celsius gépek magas minősége sem elhanyagolható.
Én erre a gépre már nem költenék, tudom hogy kicsi a kereted de egyszerűen nem éri meg pénz bele tenni. Olyan mintha egy Trabantra költenél évi 50 ezret csak azért hogy tudd használni, viszont az autó össz értéke jóval alacsonyabb mint a ráfordított összeg.
Erre szokták azt mondani hogy pénz temető.
Neked amúgy is egy erős procira lenne szükséged, ahhoz meg egy modern alaplap kell, és itt vége is a történetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!