Mit gondoltok egy ilyen konfiggal tudnék rendesen streamelni illetve közép és magas grafikájú játékokkal játszani?
Elsősorban mostanság tervezek így összerakni számítógépet ez lenne az első gépem ami kb-170 ezer forint keretösszegig számoltam megnéznétek nekem hogy passzol-e minden? Illetve ha van valami amit szerintetek cserélni kéne másra azon az összegen belül megírnátok? Előre is köszönöm :).
Konfig:
Videókártya:MSI Radeon RX 570 4GB GDDR5 256bit PCIe (RX 570 ARMOR 4G OC)
Processzor:Ryzen 5 2400g
Alaplap GIGABYTE B450M DS3H
Memória: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
GépházZalman I3 series
HDD:Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SSD:Kingston A400 2.5 240GB SATA3 SA400S37/240G
Táp:FSP HEXA+ 500W (PPA5004901)
2400g csak vga nélkül éri meg, de akkor nagyon.
Szerintem a gépház és táp rendben van ebben az árkategóriában. Bármit mást javasolnék az drágább lenne.
Az alaplapon található hűtőborda nem képes 10W-nál nagyobb hőt menedzselni, ami azt jelenti, hogy processszoroldalt nem tudod akármeddig húzni, 100W összfogyasztásnál megakadsz.
Egy memóriamodul 2W fogyasztással bír, a ventilátorok 1W fogyasztásúak, a HDD néha túllépheti a 10W-t, az SSD pedig 5-öt. Ha minden USB csatlakozón egy-egy telefont fogsz tölteni, akkor ezekkel elérheted az 50W összfogyasztást.
Marad 250W a videokártyára. Fontos megemlíteni, hogy az alaplapi oldalról a PCIe csatlakozó 75W leadására alkalmas, a 8 pines kábel pedig szabvány szerint 150W-s, tehát alapesetben meg se lehet közelíteni ezt az értéket. Nem mintha az armor hűtő képes lenne 150W-nál nagyobb hő lehűtésére.
Tehát OC-val se tudod elérni a 400W-t egyetlen időpillanatban sem. Fontos megjegyezni, hogy a minőségi tápegységekre írt teljesítményérték nem a maximális teljesítményt mutatja, csak azt az értéket, amire folyamatosan 0-24 képesnek kell lennie. Emiatt akár egy RTX2080Ti is mehetne mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!