Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopot vagy PC-t vegyek?

Laptopot vagy PC-t vegyek?

Figyelt kérdés
Tudom, ez egy nagyon leáltalánosított kérdés. Az előnyöket-hátrányokat ismerem, jártas vagyok a témában. A problémámnak mégis ehhez van köze. Idén érettségiztem. Jelentkeztem egyetemre és szinte biztos, hogy fel is vesznek. Úgy döntöttem mégis maradok egy évet a lakóhelyemen egy informatika rendszergazda OKJ-t elvégezni. Ez idén szeptemberben veszi kezdetét és 2020. májusában zárul le. Ennek ellenére sokat gondolkodom előre az egyetemi időszakomra. Sokat dolgozok számígépen (grafikai munkák), így elég nagy teljesítményű gépre lenne szükségem az egyetemi éveimre is. Eladtam a mostani gépem, ezért úgy döntöttem, valami gamer laptopra fogok beruházni. Csak az a bajom, hogy a laptopnak élettartama így -1 évre csökken garival együtt a semmire, mert még itthon végzem az OKJ-t. A hordozhatósága miatt venném csak meg az egyetemre. Most itt állok, és nem tudom eldönteni, hogy megéri-e 1 évre venni egy asztali PC-t, és ezt eladva később egy laptopot vehessek. (Dolgozni is fogok valamennyit a képzésem éve alatt, szval egy 100k tuti összejön plusszba). Mi a véleményetek?

2019. júl. 10. 21:00
 1/7 anonim válasza:
Laptopot
2019. júl. 10. 21:03
 2/7 anonim ***** válasza:

1 év alatt az asztali PC-k is iszonyat sokat veszítenek az árukból.

Az enyém is kicsivel több mint 1 éves és már legalább 80 ezer forinttal olcsóbban tudnám megvenni most, mint mikor megvettem.

A minőségi laptopok jobban tartják az árukat, cserébe drágábbak is, viszont eladhatóságba rosszabban teljesítenek. Elég nehéz eladni egy gamer laptopot 1-2 évesen. Még a PC alkatrészek használt piaca mindig jól pörög.

Már csak azt nem írtad mennyi pénzt szánnál rá, mert egy gamer laptop ami ér is valamit 400 ezernél indul.

2019. júl. 10. 21:13
 3/7 A kérdező kommentje:
600 ezer körül, ennyit szánnék rá
2019. júl. 10. 21:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Ennyi pénzből egy jófajta laptopot.
2019. júl. 10. 22:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Attól is függ milyen egyetem. Én építész karom szinte egyáltalán nem hordtam magammal a laptopot, később át is váltottam asztali PC-re.

Ha nagy teljesítmény kell, akkor asztali gép. Bár megint kérdés mennyire lesz kihasználva egyetemen ahol az alapokat tanulod és valószínűleg nem egy Trónok Harca utó munkáit kell elvégezd.

2019. júl. 11. 07:16
 6/7 Derwer ***** válasza:

Szerintem gamer laptop eleve rossz alapokon nyugszik.

No de egy gamer laptop nehéz is, azt mindennap cipelned szívás lesz.

Az a grafikai program amúgy tuti használja a GPUt azokkal a feladatokkal amit te csinálsz?

Általában egy jól felszerelt ultra book simán elég.

Ezenfelül esetleg lehet tablet laptop kombo is ilyen esetben....

2019. júl. 11. 07:36
 7/7 anonim ***** válasza:
2019. júl. 11. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!