Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gtx 1060 6gb vagy Rx 580 8gb?

Dósa Zsolt Brendon kérdése:

Gtx 1060 6gb vagy Rx 580 8gb?

Figyelt kérdés

Melyiket érdemesebb választani és miért?

Melyik jövőképesebb?

Azt hallottam hogy az 580 tudja rendesen kezelni a dx12,viszont az nv csak a 20 szériától.Viszont az nvidianak szebb a minösége,és ugye a gameworks.

Gtx 1050ti-t váltanék le

I5 6300,16gb ram mellé.

2019. júl. 6. 00:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
6%
Én a 1060 mellett döntenék
2019. júl. 6. 00:54
 2/18 anonim ***** válasza:
68%
"Viszont az Nvidiának szebb a minősége" XDDDD év hardveres poénja. Pont hogy az AMD-s vgak renderelnek hangyányival szebb képet ez szinte köztudott. Csak nézz side by side összehasonlító benchmark videókat játékokról. Az Nvidia kártyák képein valamiért picivel fakóbbak a színek. Az 580 amúgy is időtállóbb eléggé elseggeli az 1060 at újabb játékokban amik nem full Nvidiara optimalizáltak mint pl a legutóbbi 2 Assassins Creed.
2019. júl. 6. 01:25
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Minimális különbség van a két kártya között hol egyik hol a másik javára, a kettő közül 580 at vennék mert olcsóbb. Mindkettő 3 éves középkategóriás kártya, egyikre sem mondanám hogy jövőbiztos, amit lehetett már kihoztak mindkettőből és ma is erősen köhögnek már 1080p ben is ha nem veszed vissza a beállításokat.

Az baromság hogy bármelyik is szebb képet ad, ugyanazzal a rendererrel pontosan ugyanazt a képet kapod akár nvidia, akár amd, akár intel gpu ról van szó.

2019. júl. 6. 03:24
 4/18 anonim ***** válasza:
94%
580 jobb
2019. júl. 6. 06:39
 5/18 anonim ***** válasza:

[link]

Összességében majdnem teljesen ugyanazt tudják.

580 biztosabb a jövőt tekintve a +2GB miatt.

2019. júl. 6. 07:29
 6/18 anonim ***** válasza:
93%
Az AMD kártyák valóban szebb képet adnak, de amíg nem egy olyan monitoron nézed mint amit az Apple dobott piacra nemrég, nem fog kijönni a különbség, főleg ha nem keresed direktbe. Csak ezt a két kártyát nézve én is az RX 580-t venném, de nem a képminőség miatt.
2019. júl. 6. 07:36
 7/18 anonim ***** válasza:

A youtube videókat biztos mindenki látta már, ezért egy Reddit kommentet linkelnék most, mert kicsit más szögből közelití meg a témát. Igaz AMD sub, viszont a circlejerk ellenére is én objektívnek találtam a kommentszálat. Továbbra is azt mondom ezzel nem érdemes foglalkozni, főleg ebben az árkategóriában.

[link]

2019. júl. 6. 08:58
 8/18 anonim ***** válasza:
Igazából mindegy melyiket veszed, a hatás olyan lesz, mintha trabantról rakétára váltottál volna.
2019. júl. 6. 09:43
 9/18 anonim ***** válasza:
Persze a hasonlat akkor jó, ha tudod mi az a trabant. :)
2019. júl. 6. 09:44
 10/18 MGéza ***** válasza:
100%
Nvidia vs AMD szájkarate helyett lehetett volna értelmes választ is adni hogy a kettő szinte teljesen egy szint, néhol az Nvidia nyer néhol meg az AMD. Vannak olyan játékmotorok amelyik kifejezetten az egyiknek vagy a másiknak kedvezek ezt szerintem mindenki tudja. Vulcan engine alatt például egyértelműen az AMD a nyerő. De várd meg az új kártyákat, a jelenleg piacon lévők árát kissé lenyomhatja. Használtan már ebben az árkategóriában garanciális Vega 56-ot is kapsz például, ami meg GTX 1070 szint, mindkettőt ajánlom. Rx 590-et is ajánlanám, de nem tudom milyen tápegységed van mert az 1050ti-t kb bármi elbírja, egy nagyobb Rx meg attól 2-3x is több áramot bekajál.
2019. júl. 6. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!