Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számottevően gyorsítana egy...

Számottevően gyorsítana egy régi gépen, ha kicserélném SSD-re a HDD-t?

Figyelt kérdés

Van egy régi, kb. 10 éves gép. 4 GB ram, a processzor valamilyen Pentium talán. Az idős gazdája csak web böngészésre használja. Bekapcsoláskor a gép elég lassan áll fel, 1,5-2 perc is megvan, mire használható állapotba kerül, de ha már elindult a böngésző, akkor elég jól lehet bömgészni rajta.

Erre a célra 4GB ram és a pentium is elég vélhetően, csak a felállási sebességet kellene gyorsítani egy kicsit. Jól gondolom, hogy ha semmi mást nem cserélnék rajta, csak a HDD-t SSD-re, akkor már gyorsan feállna Windows (7-es van rajta most), és az egész gép is gyorsabbnak érződne?

2019. júl. 4. 14:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én ajánlom. Anyukám 9 éves laptopjába a HDD kifáradása után SSD került, gyorsabb lett, de csodákat ne várj.
2019. júl. 4. 23:09
 12/17 A kérdező kommentje:
Az ő gépében milyen SATA csatoló volt?
2019. júl. 5. 08:08
 13/17 anonim ***** válasza:
SATA II ha jól emlékszem.
2019. júl. 5. 15:57
 14/17 A kérdező kommentje:

Közben eljutottam az adott helyre, belenéztem a gépbe, és van rajta SATA 2 port, sőt SATA 4 is. Lásd a képet:

[link]

Eddig azt gondoltam, hogy SATA 3 az utolsó. Hogyhogy egy tíz éves gépen van SATA 4 port is a SATA 2 mellett? Mi lehet ez?

2019. júl. 13. 20:11
 15/17 anonim ***** válasza:

10 éves gépen sata4et biztosan nem találsz

Az a 4. Sata port.

2019. júl. 13. 20:53
 16/17 A kérdező kommentje:
Igen, köszi. Utólag én is erre tippeltem. Azt hittem, oda van írva a port mellé a SATA port típusa is, de ezek szerint azt másképpen kell kideríteni.
2019. júl. 13. 20:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Kipróbáltad már SSD-vel?

Mi a processzorod pontos típusa?

Mi az alaplapod pontos típusa?

(ezeket a cpu-z progi megmutatja)

De ha cpu limites a gép akkor inkább Linux Mint re térj át..

2019. júl. 13. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!