Számottevően gyorsítana egy régi gépen, ha kicserélném SSD-re a HDD-t?
Van egy régi, kb. 10 éves gép. 4 GB ram, a processzor valamilyen Pentium talán. Az idős gazdája csak web böngészésre használja. Bekapcsoláskor a gép elég lassan áll fel, 1,5-2 perc is megvan, mire használható állapotba kerül, de ha már elindult a böngésző, akkor elég jól lehet bömgészni rajta.
Erre a célra 4GB ram és a pentium is elég vélhetően, csak a felállási sebességet kellene gyorsítani egy kicsit. Jól gondolom, hogy ha semmi mást nem cserélnék rajta, csak a HDD-t SSD-re, akkor már gyorsan feállna Windows (7-es van rajta most), és az egész gép is gyorsabbnak érződne?
Közben eljutottam az adott helyre, belenéztem a gépbe, és van rajta SATA 2 port, sőt SATA 4 is. Lásd a képet:
Eddig azt gondoltam, hogy SATA 3 az utolsó. Hogyhogy egy tíz éves gépen van SATA 4 port is a SATA 2 mellett? Mi lehet ez?
10 éves gépen sata4et biztosan nem találsz
Az a 4. Sata port.
Kipróbáltad már SSD-vel?
Mi a processzorod pontos típusa?
Mi az alaplapod pontos típusa?
(ezeket a cpu-z progi megmutatja)
De ha cpu limites a gép akkor inkább Linux Mint re térj át..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!