Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Max mekkora összeget fizetnél/...

Max mekkora összeget fizetnél/fizettél ki 1 hardverért?

Figyelt kérdés

Akár egész gép, akár részekre lebontva, akár telefon/tablet.

Nem mások pénztárcájában szeretnék turkálni, csak érdekelne mi az amit az emberek kifizetnének és ki is fizetnek.

Nem anyuci által vásárolt dolgokra vagyok kíváncsi, olyan emberek véleménye érdekel elsősorban akik meg is dolgoznak azért a pénzért amit kiadnak. Persze olyan is írhat akinek vannak reális határai. Tehát anyuci 450-ért vett vidkártyát kategória nem érdekel, de mondjuk videókártya max 150 és hasonló igen.

Ha lehet indokold is miért annyi a határ.

Szülők véleménye is érdekel, hogy gondolom magának nem venne annyira drága dolgot, mint a gyereknek, hogy mi a határ magánál és mi a határ a gyerekeknél.

2019. júl. 4. 08:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam meg a pénzért, és mivel lakásra gyűjtünk, ezért igyekszünk mindent ár/érték arányban maximalizálni, illetve egy kicsit alá lőni.

40 ezernél többet egy videokártyára nem voltam hajlandó kiadni. Ezért csücsül most nálam egy RX570 4GB, amit sikerült olcsón megszerezni. Egy GTX750Ti-t váltott, amit 20 ezerért adtam el, így videokártyára átlagosan évente 4 ezer forintot költök, ami szerintem korrekt, ha azt vesszük alapul, hogy így minden játékkal tudok olyan grafikai beállítással játszani, hogy az felülmúlja a konzolminőséget. Akkor se költenék többet videokártyára, ha lenne időm többet játszani, legfeljebb energiatakarékosabb opciót (GTX1650) választanék.

Telefont (J3 2016) az anyámtól nyúltam le, mivel ő 2 évente cseréli a telefont, és hajlamos a régi készüléket kidobni. Nincs szükségem rá, hogy 4K-ban szelfizzek, se arra, hogy ujjlenyomatolvasóval védjem le a nem létező 4K-s szelfijeimet, úgyhogy telefonra nem vagyok hajlandó pénzt kiadni.

2019. júl. 4. 09:09
 2/13 anonim ***** válasza:
Én Angliaban dolgoztam 4 hónapig tavaly elég sokat túlóráztam is. Miután onnan hazajöttem vettem egy Rog Strix GTX 1080 at 170 ezerért. Igazából lehetett volna RTX 2080 is de akkor az még többe került meg féltem hogy a tápom se bírja el.
2019. júl. 4. 10:14
 3/13 anonim ***** válasza:

Legutóbbi konfigomat 2017 nyarán, I/O-k nélkül olyan 315k körül vettem, számomra ár/érték arányban akkor itt volt a sweet spot. A határom mindig a sweet spot, ami azért volt ennyi anno mert:

A RAM-okat olyan 43 körül vettem, a következő ugrás aminek lett volna értelme az egy B-die lett volna közel másfélszeres áron. Utólag lehet nem lett volna rossz döntés, mert nagyon jól lehet őket húzni, de a proci+alaplap kombóm biztosan nem engedte volna kihozni a potenciált. Alaplapból egy közepes B350-t választottam, VRM-t tekintve jó vásár volt, de napokon belül kijönnek a BIOS-ok és kiderül mennyire volt jó döntés. CPU fronton egy Ryzen 1600 volt a nyerő számomra, 6c/12t remek áron volt akkori piacot nézve, de a nyolc magosok már közel dupla annyiba kerültek volna, a Kaby Lake szóba se jött nálam akkor.

A tápra és házra ráköltöttem pluszba 10-10 ezret mint ami ideális lett volna rövidtávon, hogy azokat ne piszkáljam hosszú évekig.

2019. júl. 4. 10:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Jelenleg ha most vennék gépet 300 ezer FT költenék rá maximum, de utána min 5 évig esszembe se jutna fejleszteni.
2019. júl. 4. 11:51
 5/13 anonim ***** válasza:
6385 Ft
2019. júl. 4. 11:54
 6/13 anonim ***** válasza:

Nálam kb.100k a felső határ, mert úgy gondolom, hogy ennél többet nem érdemes szánni rá.

Samsung S7-emet 120-ért vettem 2 éve, nálam az volt a legnagyobb összeg.

Meg most vettem egy Vega 56-ot 95-ért.

2019. júl. 4. 12:37
 7/13 Gábor_79 ***** válasza:
Régebben, 5-6 éve még ilyen 200 meg ezer forintos ventilátorokat néztem, meg nagyon alap dolgokat, nem volt annyi felesleges pénzünk (délkelet magyarország). Mostanra változott egy kicsit a dolog. Tavaly előtt például állandóan túlóráztunk. Nem volt semmi életem, mondom a plusz pénz harmadára igényt tartok. Minden hónapba vettem egy hardvert az új géphez. Akkor jelent meg a 8. generációs intel és ellenállhatatlan kényszert éreztem egy szorzózáras i7-re (8700). Még be sem jött az országba, vagyis csak szállíngózott, de én az első héten akartam. Tudtam, hogy soha nem lesz olyan drága, mint amikor vettem, de nem érdekelt. 135 volt akkor és 65-ért passzoltam el ma (ha kifizetik). Fél éve, meg egy 9. generációs i7-re éreztem ellenállhatatlan kényszert és az 145k. 200 ezret nem adtam volna az i9-ért, jelen körülmények közt, mert tudom mennyit ér a hyper threading. 55 ezret nem. Videókártyára még nem költöttem 110-nél többet. Bár elviselnék egy erősebbet, de 150-nél többet sajnálnék. Valószínű, mert nem is játszok annyit. Más lenne a felállás, ha használt hardver értékesítés után, mondjuk 50 ezret kellene hozzádobni a 200 ezres VGA-hoz, akkor kibírnám.
2019. júl. 4. 20:15
 8/13 A kérdező kommentje:

ha jól emlékszem 130 vagy 170 volt a lapom, nálam ezen csodálkoztak páran

összesen 900 körül jött ki a gép 0-ról, viszont nekem munka, szórakozás, hobbi, minden egyben és meg is kerestem már vele az áránál többet :) de azóta 1 milre limitáltam az éves keretemet elektronikai cuccokra

telefonból például olyan vagyok, hogy használtan olcsóbban vettem telót eddig, 1-2 új volt csak, de nem a legdrágább kategória

abból úgy vagyok, hogy max 100 körül és ettől csak nagyon kivételes esetben térnék el

VR és tech cuccokra nagyon max 300/hardver, persze 300-ért már elég komoly elvárásaim lennének

sokaknál nem is látok limitet, "nincs pénze", de közben mégis a legújabb telefonnal szaladgál, aminek gyakran 1-2 hónap alatt pókhálós is a kijelzője, vagy már 3x cserélte

érdekel(t), hogy mások hogyan látják ezeket a limiteket vásárlásnál

amikor már egy olcsóbb kocsi ára egy telefon és meg is dolgozik az ember érte, akkor talán már meg is becsüli/becsülhetné :)

2019. júl. 4. 20:30
 9/13 Gábor_79 ***** válasza:
A telefon bennem fel sem merül. Ezek szerint nem igénylem. Egyszer vettem egyet 20 éve egy boltból, azóta megtalálnak vagy jelképes összegért megkapom. Azok nem csúcskategóriásak.
2019. júl. 4. 20:50
 10/13 anonim ***** válasza:

Nézd, mások meg 80 milliós kamiont vásárolnak munka miatt, azért persze nem szól senki. Te is munkára használod, ilyenkor nem kell ezt figyelembe venni, mert ez neked egy befektetés. Az csak egy extra, hogy a hardvert egyébként használhatod szórakozásra is.

Szerintem itt az lett volna a lényeg, hogy tisztán kényelmi szolgáltatásért cserébe mekkora extra tőkét áldozol be egy olyan termékért, amik rettentően gyorsan avulnak. A videokártya és a telefon értéke pont a leggyorsabban zuhan, hiszen a technológiai fejlődés a látványra és a mobilitásra van kihegyezve, ezt pedig egy nagy beruházásnál célszerű figyelembe venni.

És itt most nem arról van szó, hogy egy ingatlanbáró vagy, vagy pedig egy nagyon jó képességű szakember, akinek már van egzisztenciája, és mindemellett lekeresi a csillagokat is az égről. Egy ilyen embernek mások a preferenciái, hiába elég lenne neki egy 30 ezres telefon, ezen a szinten már az a lényeg, hogy soha ne fagyjon le ez a szar és ne kelljen várni egy tizedmásodpercet se a böngésző betöltésére, annak megér +270 ezret egy csúcstelefon. Aki meg még mindig albérletben lakik, annak pedig nem.

2019. júl. 4. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!