Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Canon tintasugaras nyomtató...

Canon tintasugaras nyomtató laptovábbító görgő élettartama? Mikor kopik el?

Figyelt kérdés

Egy Pixma ts5055 -ről lenne szó, bár ez most lényegtelen. Konkrét problémám még nincs vele, csak újonnan elkövettem egy kisebb baklövést az első beüzemelésnél. Mikor feltöltötte a nyomtatófej magát tintával, nyomtatott is szépen, de az első néhány lapnál kisebb-nagyobb pacákat hagyott a lap szélén, vagy a sarkában, nem vészes, de azért látható. Én gondoltam szépen végigmegyek a diagnosztikai műveleteken, és köztük volt egy olyan is, hogy görgőfej tisztítás. Ez meg is volt, és bár a problémát nem ez okozta, egy idő után a pacák eltűntek a lapról, gondolom az áthaladó papírok felszívták egy idő után a nemkívánatos tintacseppeket.

A görgővel kapcsolatban viszont kicsit aggódom, mert azt írja neten, hogy ez a művelet a laptovábbító görgők kopásával jár, ezért ezt csak indokolt esetben végezzük el. Én pedig ugye rányomtam egyszer már rögtön az első bekapcsolást követően. A kérdésem az, hogy ezzel most drasztikusan megrövidítettem a görgőfej élettartamát, vagy ez még nem vészes? A nyomtató amúgy mindig le van fedve papírokkal, hogy por még véletlenül se lepje el, de a papíron lévő ún. papírporral nem tudok mit kezdeni, az ugyanis gyártás során kerül oda.

2019. jún. 28. 15:33
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!