Mi lehet a probléma?
Néhány hónapja Telekomos srácok kötöttek be nálunk netet. Be kellett húzni két új kábelt, néztem, ahogy azt kell, patch kábelként csinálták meg, a bekötési sor a két végén ugyanaz. Ha jól emlékszem akkor ki is lett próbálva, működött. Most viszont, akármilyen hálózatot használó eszközzel próbálkozok (wifi router, modem, tv-box, laptop) meg se nyikkan, nem érzékelik.
Mozgatva, húzgálva, hajlítgatva nem volt, megtörve a kábel tudtommal nincs. A színes vezetékek végigérnek a dugaszban.
?
Az említett UTP kábellel van gondom, és odáig én is eljutottam hogy másik kábellel biztos jó lenne :) Van is bekötve egy régi azzal nincs is gond. (wifi is van, de nekem tényleg kábel kell)
És azért nem cserélem le, mert elég macerás, mivel tetőtéri szoba melletti "kiugróban" (padlásrész) fut végig, valamint nincs akkora a falon fúrt lyuk (és nincs is szándékomban szétfúrni) hogy a kábel csatlakozóval együtt átférjen. Direkt utólag lett krimpelve, behúzás után.
Oké tudom, vegyek vagy 15 méter kábelt, meg egy krimpelőt, és csináljam meg magamnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!