Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért "áll" fel egyre lasabban...

Miért "áll" fel egyre lasabban routerem bekapcsolása után?

Figyelt kérdés
Egyre lasabban gyúlladnak fel a visszajelző LED-ek. A Wifi, a LAN és az USB 2.0 lámba, LED. Na és persze addig természetesen nincs Wifi, LAN és USB port elérhetőség. Ez a jelenség már fél percig is eltart. Régen meg pillanatok alatt bejött minden. Lehet, hogy már készül az örök vadászmezőkre?

2019. jún. 25. 16:42
 1/8 P.O.C. ***** válasza:
De miért kell kikapcsolni feszt, egy folyamatos üzemre tervezett eszközt, aminek a fogyasztása éves szinten nem éri el egy kiló kenyér árát? :O
2019. jún. 25. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:
lassul, mert eljár az alkatrészek felett az idő, plusz lehet már van púpos kondenzátor benne, ami szintén okozhatja ezt, de én se értem miért kapcsolgatod ki-be a routert, átlagosan 10W-ot eszik a nagyon nagy fogyasztója, de az alap 3-5 watt körül megáll. Ha 0-24 megy egy 10 wattos fogyasztó mai fogyasztói áron ez nem éri el a 3500 Forintot 1 évben, a sok ki-be kapcsolgatás miatt az induló áramlöketek miatt többet fogyaszt, mintha békén hagynád bedugva.
2019. jún. 25. 17:38
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azért kapcsolom be és ki, mert éjjel világít, mint a karácsonyfa a monitorral egyetemben.

2019. jún. 26. 20:28
 4/8 A kérdező kommentje:
...és nem tudok tőle aludni...
2019. jún. 26. 20:29
 5/8 P.O.C. ***** válasza:

Ragasztószalag esetleg? :D

Én egy darab műanag laptot raktam oda pont ebből kifolyólag. Amúgy vannak típusok ahol kikapcsolható.

2019. jún. 27. 06:01
 6/8 A kérdező kommentje:
5letnek nem rossz a pilács takarás. Mi van az elektromos szmoggal. Már bizonyított tény, hogy a vezetékekben, készülékekben „folyó”, ha úgy jobban tetszik áramló áram, elektromágneses teret hoz létre maga körül és ez igen is hat az emberi szervezetre. Ezeket a terekben élünk folyamatosan, (kisebb-nagyobb megszakításokkal) de nem mindegy mekkorában és mennyi ideig. Szóval, egyszerűsítve. Áramtalanítasz, jobban alszól, mert bizony hat az emberre az elektromágneses erőtér. Ez már tény, mert kutatások is bebizonyították. Különben is egy kifli ára szorozva csak ezerrel, már az is sok és ez csak egy eszköz. Plusz. Minek menjen, ha nem használom? (Költői kérdés volt.)
2019. jún. 28. 09:09
 7/8 P.O.C. ***** válasza:

Még ennél számtalanszor komolyabb és komolyabb negatív hatások érnek, ha csak kiteszed a lábad az utcán. Az már nem fogja rövidíteni az életed. Főleg hogy újabb kihalási esemény küszöbén állunk.

Így a megoldás, ha gyorsabb boot -olást akarsz válts korszerűbb válts komolyabb routerre.

2019. jún. 28. 10:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Igaz!

Tényleg!

Vettem egy null kilométeres autót és kivágtam a padlólemezét. Most úgy közlekedek, mint a Flintstone család család, hogy kiméljem az önindítót. Ugyanis, ha nem indítom be, akkor az önindító nem használódik el. Mivel a sok indítás megviseli a szerkezetet. Mikor még nem vágtam ki a padlót, akkor a munkából hazajövet járni hagytam egész éjszakára a motort, hogy ezzel is kíméljem az említett szerkezetet.

…ha ez nevetséges volt számodra, akkor gondolt végig, amit írtál a router kikapcsolásával kapcsolatban. Igen is ki kell, kellene gond nélkül kapcsolni a szerkezeteket, ha nem használják. Függetlenül, hogy mire használják vagy, hogy hogyan és hol.

Imádom, mikor emberek elviszik a kérdésről a figyelmet és más lesz a téma. Vagyis megváltozik a téma. Mi is volt a kérdés?

2019. jún. 29. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!