A számítógép bekapcsolása után a monitor késleltetve kap jelet, mi lehet a gond?
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy mikor a számítógép bekapcsolásra kerül a monitor 20-30percig 'no signal' állapotban van,és csak ezután jeleníti meg a képet.
Hdmi kábelcserét próbáltam, nem segített. A monitort ellenőriztük más gépeknél is, ott rendesen működik.
Ennek értelmében a videókártyára gyanakodnék(Gtx 660),bár akkor szerintem egyáltalán nemkéne képet adnia,ha hibás lenne.
Mi lehet a gond?
BIOS-t állítsd alapbeállításra.
(HA utána nem kapcsol be a gép, akkor a SATA mode-ot állítsd át a másik lehetőségre)
Frissítsd a VGA drivert.
Ha újonnan ilyen, nézd meg, hogy a tápcsatlakozó rá van-e dugva, vagy ki tudja-e szolgálni megfelelően.
Próbáld ki esetleg másik kábellel.
Próbáld ki alaplapi videókártyával.
Integrált Vga-val tökéletesen működik,tápellátással szerintem nemlehet gond mivel a hiba nemrég jelentkezett és ez a kártya már megvan egy ideje.
Drivereket napi rendszerességgel frissítem,bár érdekes mert néha szokott kékhalált kapni driverhibára hivatkozva.
A windows cseréje(7-ről 10-re)se oldotta meg a dolgot.
Ez akkor így teljesen egyértelmű, hogy a videókártya hibája. Próbálj rákeresni erre a hibajelenségre, esetleg firmware frissítés, ha van.
Esetleg, ha tudod, próbáld ki egy másik kártyával, nem-e az alaplap kínlódik, de nem valószínű.
Kártyát teszteltük más gépben is, tökéletesen működik.
Nagy nehezen sikerült rájönni a gondra, a monitoron a hdmi csatlakozó kontakthibás, és ez okozza a gondot :D
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!