Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Xeon x5460 mellè maximum...

Kaika26 kérdése:

Xeon x5460 mellè maximum videókártya?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy gtx 250 2gb van èrdemes nagyobbra cserèlni?
2019. jún. 25. 13:17
 1/6 szántóvető ***** válasza:
igen,az már nem számít komoly kártyának.ha van jó tápod akkor egy olcsóbb rx570 jó lenne mellé.
2019. jún. 25. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Simán mehet mellé erősebb. 60 fps alatt nem igazán lényeg a bottleneck. RX 570 de akár 580 is ha nem akarsz 1 2 év múlva új karit venni.
2019. jún. 25. 14:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha x5460 akkor erősebbet is kihajt, viszont gondolom 771 a foglalat, és a lap is szabályoz. Tapasztalatból írom, hogy nem minden 1366 socketes lap viszi a jobb pci-e kártyákat, olyan HD 7770 körül már bajos szokott lenni a támogatás, ha jól tudom többnyire csak az x58-as 1366-os lapok indítják el az újabb kártyákat. Szintén nem tudom biztosra, de szerintem a 771 CPU socketes lapok csipkészletei nem támogatnak semmilyen pci-e 3.0os kártyát. Kérdés az alaplap milyen, a gtx 240 az tudom, hogy csak pcie (1.1) x16 (gondolom a 250 is az). Ha, pci 2.0 x16 a foglalat akkor elvileg még egy GTX 560 Ti vel simán boldogul elvileg, de egy Rx 570-et, RX 580-at biztos nem fog meghajtani a (kb. 12 éves) lap!, ha szerencséd van egy GTX 750 vagy 7770 még elindul benne (minimális veszteséggel), de annál jobb szerintem nem sok eséllyel.
2019. jún. 25. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:
A PCIe foglalat visszafelé kompatibilis tehát a 2.0 semmilyen szempontból sem korlátoz egy újabb kártyát.
2019. jún. 25. 17:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Még annyit hogy az alaplapgyártók szoktak újabb drivereket kiadni,pont azért hogy az újabb hardverek is működjenek gond nélkül.Tehát kérdező készítsd fel a géped,rendelj kártyát a neten,próbáld ki és ha nem válik be akkor 14 napon belül ekállhatsz a vásárlástól.Ezen a linken van egy program,ezt futtatva látni fogod hogy a VGA hogyan teljesít,hozza-e a kívánt teljesítményt.

[link]

2019. jún. 26. 13:01
 6/6 anonim ***** válasza:
#3 Nem a foglalat korlátoz, hanem a chipset! 2.0 pci-e idején vannak olyan chipsetek amik nem frissíthetőek úgy, hogy pcie 3.0 kártya elinduljon bennük, ezek általában workstation vagy szerver lapok, gondolom az x5460 -ból, hogy ez is valami hasonló lehet. Foglalattól nem függ, csak a chip készlet támogatásától. az x5460 az kb. a pci-e 2.0 megjelenésével egyidőben jött gyártodott, gondolom a lapja is, nem valószínű, hogy jött ki olyan frissítés ami 3.0 hoz jó, munkalapokat és szervereket nem nagyon frissítettek abban az időre ilyenre, többségében mind quadrora volt hangolva chipsetileg, van ami nem támogatja egyáltalán a pci-e 3.0-t ez egy nagyon nagy tévhit, hogy 'visszafelé kompatibilis' (max a foglalat, ha pci-e 1.0 kártyát rak az ember 3.0 foglalat-ba )...
2019. jún. 27. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!