Mi baja lehet a merevlemezemnek?
ezt írja a HD sentinel
a toshiba a legújabb, még nem sokat használtam, csak ritkán használt adatok futnak rajta, meg az utorrent is jó pár fájlt tárol rajta... az lehet baj?
a helyi lemez H, ami 1 terrás, és sokkal régebbi az sokkal többet van használva.
és arra 100%-ot ír...
akkor lehet h szar ez a merevlemez? be fog dögleni?
mert amúgy 2 terrás, nincs 1 éves, és már szar?
A HD Sentinel szavára sem lehet mindig adni.
Van egy Samsung külső vinyóm, azt írja rá, hogy 0% kondíció. Meg hogy azonnali merevlemez csere szükséges. Évek óta ketyeg így, fontos adatok nincsenek rajta. Filmeket tárolok rajta, 24/7 -be megy egy házimozihoz kötve, hibátlanul.
Havernak meg volt egy 40 Maxtor vinyója. 20% kondíció, csomó szektor hiba. Becsült élettartam 200 nap. 10 évig ment így. Még mindig menne, csak már a gép elavultsága miatt nincs használva.
Erről ennyit.
én azt értem
de valami baja is van valaminek
mert néha megakad a film, amit nézek rajta, és egyszerűen nem tölt a feladatkazelő, illetve csak tölt, de nem csinál semmit... mintha lefagyna a gép... mintha néha nem tudna olvasni valamit... és ilyenkor kezd el jelezni valamit a HD sentinel, és írja hogy nem jó a kábelkapcsolat, mint a fotón látni... tehát valami hiba van...
ezért kérdezem, hogy tönkremehet e a wincseszter, vagy ez nem a tönkremenetelét jelzi, hanem más lehet a probléma?
Milyen fotón????
Lehet akár kábelhiba is...
Hát, akkor érdemes értelmezni ami mond. Ha megszakad a gép és a merevlemez kapcsolata, az nem csak a merevlemez hibája lehet. Azért kéri hogy ellenőrizd a kábeleket. Tehát cseréld ki a SATA kábelt. A tápkábelt meg húzd ki belőle és használj egy másik SATA csatlakozót a tápegységen.
Ez első körben.
Ha nem válik be, lehet alaplap vagy táp hiba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!