Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi baja lehet a merevlemezemnek?

Mi baja lehet a merevlemezemnek?

Figyelt kérdés

ezt írja a HD sentinel

a toshiba a legújabb, még nem sokat használtam, csak ritkán használt adatok futnak rajta, meg az utorrent is jó pár fájlt tárol rajta... az lehet baj?

a helyi lemez H, ami 1 terrás, és sokkal régebbi az sokkal többet van használva.

és arra 100%-ot ír...

akkor lehet h szar ez a merevlemez? be fog dögleni?

mert amúgy 2 terrás, nincs 1 éves, és már szar?

2019. jún. 22. 11:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet. És az hogy egy másik HDD régebbi és meg sem szar az nem jelenti hogy az újabb ne mehetne tönkre. Nekem egy 6 hónapos 4TB-os WD HDD-m ment tönkre. Gariba cserélték. Ez egy ilyen dolog...
2019. jún. 22. 12:54
 2/6 P.O.C. ***** válasza:

A HD Sentinel szavára sem lehet mindig adni.

Van egy Samsung külső vinyóm, azt írja rá, hogy 0% kondíció. Meg hogy azonnali merevlemez csere szükséges. Évek óta ketyeg így, fontos adatok nincsenek rajta. Filmeket tárolok rajta, 24/7 -be megy egy házimozihoz kötve, hibátlanul.

Havernak meg volt egy 40 Maxtor vinyója. 20% kondíció, csomó szektor hiba. Becsült élettartam 200 nap. 10 évig ment így. Még mindig menne, csak már a gép elavultsága miatt nincs használva.

Erről ennyit.

2019. jún. 22. 13:52
 3/6 A kérdező kommentje:

én azt értem

de valami baja is van valaminek

mert néha megakad a film, amit nézek rajta, és egyszerűen nem tölt a feladatkazelő, illetve csak tölt, de nem csinál semmit... mintha lefagyna a gép... mintha néha nem tudna olvasni valamit... és ilyenkor kezd el jelezni valamit a HD sentinel, és írja hogy nem jó a kábelkapcsolat, mint a fotón látni... tehát valami hiba van...

ezért kérdezem, hogy tönkremehet e a wincseszter, vagy ez nem a tönkremenetelét jelzi, hanem más lehet a probléma?

2019. jún. 22. 17:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Milyen fotón????

Lehet akár kábelhiba is...

2019. jún. 22. 17:35
 5/6 A kérdező kommentje:

bocsesz, ezt a fotót elfelejtettem berakni, pedig fel is töltöttem már reggel

[link]

2019. jún. 22. 17:37
 6/6 P.O.C. ***** válasza:

Hát, akkor érdemes értelmezni ami mond. Ha megszakad a gép és a merevlemez kapcsolata, az nem csak a merevlemez hibája lehet. Azért kéri hogy ellenőrizd a kábeleket. Tehát cseréld ki a SATA kábelt. A tápkábelt meg húzd ki belőle és használj egy másik SATA csatlakozót a tápegységen.

Ez első körben.

Ha nem válik be, lehet alaplap vagy táp hiba is.

2019. jún. 22. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!