Hama urage reaper nxt egér szaggat, hogyan lehet orvosolni?
Nemrég kb. 8 hónapja vettem egy hama urage reaper nxt egeret, ami eddig tökéletesen működött. kb 1 hónapja szaggatást éreztem játék közben, majd teljesen meg is állt az egér. Leteszteltem egy másik optikai egeret is az is dettó ezt csinálta. Ez mint kiderült az egérpad miatt volt ami összezavarja az egeret. Az egérpadot többet nem használtam a gond itt megoldódott.
Pár hétre rá a mai nap ismételten elkezdett szaggatni az egér, úgy hogy nincs alatta egérpad, de még meg nem állt az egér teljesen.
Mi okozhatja a problémát?
Az egér optikai, a drivere nem cd-ről hanem internetről letöltve lett telepítve, és egérpadot nem használok.
Az egérhez az alap driver van csak telepítve anélkül nem működik az egér,
A kosz is kizárt mivel most csináltam új gépasztalt fából ami le lett takarítva mielőtt rá lett téve a gép.
Itt még sok dolog lehet, mivel másik egér is ugyanezt csinálta, inkább alaplapi eredetű problémára gyanakodnék, az ilyen meghibásodások gyakran vezethetőek vissza instabil tápegységre, általában ez az egyik első tünet, az usb és más eszközök vacakolása, majd jönnek a rejtélyes leállások, kékhalálok. Le kéne tesztelni más usb eszközzel is, ha azzal is hülyéskedik, nem ismeri fel, nem működik megfelelően akkor a hiba a gépben van. Némely usb cucc egyébként nagyon kényes arra mivel használod, régebbek nekem például össze-vissza működtek usb 3.0-ban míg usb 2.0-ban vígan, hiba nélkül tették a dolgukat.
Rosszabb(vagy jobb) esetben ennyit bírt az ironikusan csak dobd el Hamának becézett egér, ez lehet kábeltörés, szenzor haldoklása. Azt nem mondom hogy próbáld meg szétkapni és belülről is kitakarítani mivel a csúszótalpak fel-le pakolása is szükséges lehet hozzá, esetleg nem bírod hiba nélkül visszatenni és akkor se érzésre, sem máshogy nem lesz már ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!