Tápegység miért ciripel majd felpörög a venti?
Figyelt kérdés
A táp ciripel nagyon halkan ami még nem is zavarna de egy idő után a venti elkezd fullon pörögni eddig jó volt a probléma ott kezdődött hogy mivel nem volt kábelem egy másik tápot próbáltam rádugni a videókártyára eddig bejött a videókártya üzenete hogy dugd be a pci-e power cabel-t amikor rádugtam a másik tápot a ventik túlpörögtek azóta nem ad képet a videókártya sem (mostanra van sata-6-pin átalakítóm) és a videókártya nélkül is ha kb 3 percet bevan kapcsolva a gép felpörög a táp nem merem tovább hagyni inkább kihúztam nem hiányzik hogy kigyulladjon. Sima táp nem jó a gépbe mert ez egy hp prodesk. Valakinek valami ötlet hogy mit cseszhettem szét? Mit érdemes megnézni?2019. jún. 3. 21:50
1/4 anonim válasza:
Ajjaj, az össze-vissza tápdugdosás nem sok jóra vezet...
"mert ez egy hp prodesk
...
sata-6-pin átalakítóm
...
a videókártya üzenete hogy dugd be a pci-e power cabel-t"
Gyanúm szerint a HP gépbe szerelt tápegység kis teljesítményű (240 W?) - irodai célokra tervezték.
A videokártya - a 6 pines csatlakozóból ítélve - 75 (PCIE-port) + 75 W (6 pines PCIE tápcsatlakozó) = 150 W-tot vesz fel, ehhez hozzájön a processzor + a többi periféria - könnyen túllépheti a 12 V-os ág terhelhetőségi határait.
2/4 A kérdező kommentje:
Fél siker a ram alatt lehetett egy kis por megmozgattam átraktam másik slotba bejött a windows már csak az a baja hogy bootolni nem nagyon akar a drága. . . 320w-os a tápja "tower"
2019. jún. 3. 22:52
3/4 A kérdező kommentje:
Egyébként bootolás alatt az újratelepítést értem.
2019. jún. 3. 22:54
4/4 MGéza válasza:
Mégis milyen videokártyát akarsz beletuszkolni? GTX 1050ti felett(fogyasztásban) az ilyen brand tápokra nem nagyon bíznék már videokártyát. Hiába jó minőségűek, ezek azért nem új gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!