Ez a merevlemez és ram kompatibilis a géppel?
Sziasztok. Szeretném a hdd-met ssd-re lecserélni, illetve a ramomat bővíteni.
Ezt a ram modult és ssd-t néztem a gépembe. Kérdés hogy jó-e bele.
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 63-0100-000001-00101111-101111-Chipset$1APTC015_BIOS DATE: 01/18/12 15:27:38 VER: 04.06.05
Alaplap neve MSI H61M-P20/G3 (MS-7788)
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa BCLK
Valódi órajel 100 MHz
Effektív órajel 100 MHz
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR3 SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAM:FSB arány 20:3
Valódi órajel 667 MHz (DDR)
Effektív órajel 1333 MHz
Sávszélesség 10667 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Direct Media Interface v2.0
Alaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1 LGA1155
Bővítőhelyek 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16
RAM foglalatok 2 DDR3 DIMM
Integrált eszközök Audio, Video, LAN
Fizikai formátum Micro ATX
Alaplap mérete 170 mm x 230 mm
Alaplapi lapkakészlet H61
remélem minden infót kimásoltam :) köszi
Többet is írtál mint szükséges.
Mind a kettő jó lesz bele.
Az SSD miatt használj win7 vagy újabb rendszert.
Alaplap függvénye hogy jó e bele :)
Alaplap x órajelet hajt ki, legyen a max 2400, tehát 3000 ezrest felesleges venni,
SSD kb bármi jó bele, de érdemes megnézni azért a gyártó oldalán, hogy a kívánt SSD a támogatottak listáján van e , és a ramokat is, MÉGPEDIG TÍPUS SZÁMRA, betűről betűre pontosan.
#3 Korán reggel van hallod de ettől már leolvadt az agyam. A memory controller AMD nél 16, intelnél 9 éve a CPU része, az alaplapon kizárólag annyi múlik hogy hány sticket tudsz berakni.
A ramok típus száma, betűre pontosan pedig tudod mit jelent? A világon semmit, a gyár attól veszi a chipet akitől épp tudja, semmi sem garantálja neked hogy ugyanazzal a típusszámmal ugyanolyan memóriát kapsz, egyik lehet micron, másik hynx, harmadik meg samsung - és ez vezethet kompatibilitáshoz, azért árulnak kiteket is hogy garantáltan egy helyről érkezzenek a chipek-, függetlenül attól hogy mi van ráírva. A gyártó oldalán feltüntetett lista azt jelzi hogy mikkel próbálták ki - ramoknál ennek semmi jelentősége, megcsinálják mert törvény kényszeríti őket rá(és ahogy említettem ma már az alaplapon egyáltalán nem múlik a kompatibilitás).
Arra meg már nem is tudom mit mondjak hogy "az alaplap ennyit hajt ki", mikor fogjátok már fel hogy ennek a mondatnak a világon semmi értelme? Itt pláne, de a szokásos GPU-CPU kombinációnál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!