Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy SATA 3-as SSD kompatibilis...

Egy SATA 3-as SSD kompatibilis egy SATA 1-es Laptoppal?

Figyelt kérdés
Egyelőre úgy néz ki, hogy egy Kingston 120 GB-os UV400 SSD fog belekerülni egy HP Compaq nc8430 Laptopba. A problémám az, hogy a kingston oldalán azt írják, hogy ez az SSD kompatibilis a SATA 2-vel, de azt nem írják, hogy az 1-el is kompatibilis lenne-e, vagy sem. Szerintekek (vagy ha tudjátok) menne SATA 1-el is? A válaszokat előre is köszönöm, hasznosakért megy a zöld pacsi! :)

2016. júl. 20. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Ekkor viszont SATA III. sebesség helyett SATA I. sebességgel fog menni, gyorsabban nem is mehet, mert a SATA I. ennyit tud.
2016. júl. 20. 10:36
 2/4 R.;M.; ***** válasza:
Mennie kell, csak lassabban mint ha 3-asba lenne.Viszont ha HDD-ről lesz SSD-re váltás akkor érezhető gyorsulást fog jelenteni.
2016. júl. 20. 11:27
 3/4 A kérdező kommentje:
HDD-ről lesz SSD-re váltva. Ja... Igen, azt tudtam eddig is, hogy a SATA 1 miatt csak 150 MB/s lesz a max átvitel, de az még mindig legalább 6x gyorsabb, mint egy ~25 MB/s -os HDD. Azért veszek SSD-t, mert sajna a HDD már nagyon nem bírja, pár nap és tönkre is mehet.... Köszönöm a válaszokat, repültek a zöld pacsik! :)
2016. júl. 20. 13:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Akit érdekel: Megvettem az SSD-t, beletettem a laptopba, először a BIOS egy fél óráig töltött, aztán leállt a laptop. Bekapcsoltam, a Bios már gyorsan betöltött és felraktam egy Windows 7-et rá. Tesztelőprogramok... TRIM bekapcsolva, támogatva, a laptop meg csak az AHCI módot támogatja, ami pont az SSD-nek, azaz a TRIM-nek kell. :) Minden rendben van vele, hatalmas gyorsulás, SATA 1-en működik a laptop miatt. Pl. az USB 2.0-át stabil 60MB/s-al használja ki. :) Bekapcsolási idő a Windows betöltéséig: 19 mp. Kikapcsolás: 4mp.

(Windows 7 Home Basic). SSD: Kingston UV400 120GB (TLC).

2016. júl. 27. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!