Videó exportálás közben kikapcsol a gépem. Processzor, vagy videókártya gond van?
ASUS GeForce GTX 1060 Dual OC 6GB GDDR5
AMD Ryzen 7 1700X
Ez van a gépben, de mikor 4K-ban exportálok Premiere-ben és van rajta pár effekt, színezés stb, akkor nagyon sokszor leáll közben a gép, ami elég idegesítő. Minek a gyengesége lehet ez? Illetve, mivel lehetne ezt kiküszöbölni?
Kiderült, hogy nem emlékeztem teljesen jól mindenre.
Geforce GTX 1060 OC 3GB videokártya
Ryzen 7 1700X proci
bequiet Pure Rock Slim 120W processzorhűtő
be quiet Pure Power 10 600W táp
16Gb TridentZ Ram
Ez van a gépben. Így lehet hogy a táp a gond? Vagy egy jobb proci hűtő kéne? Vagy egy jobb proci?
#11 Így ezek alapján minden bőven megfelelő (bár alaplapot most sem írtál).
Sokkal többet nem tudunk segíteni, muszáj tesztelned őket.
Először egy memory testet futtass pár óráig.
- ha leáll a gép akkor elég egyértelmű a hibaforrás
Aztán CPU stresszteszt.
- ha leáll, akkor alaplap, táp, vagy cpu hiba (lehet csak bios szintű, hülyén beállított OC például).
Hűtésről is annyit, hogy már ezerszer megnézhetted volna a hőfokot, HWMonitor, AIDA, bármilyen programmal, de nem tetted, mindenesetre a CPU túlhevülés semmiképpen sem ok leállásra.
ASUS Prime B350-Plus alaplapom van
Azért nem tudtam hűtést tesztelni, mert nem voltam itthon, de most megcsináltam mindent.
Renderelés közben 85°C körül van a CPU hőmérséklet a HW Monitor szerint.
Memory Test-et csináltam, nem volt semmi hiba.
CPU Stress tesztet is csináltam aközben sem volt semmi hiba. Nem tudom mi lehet a baj, de ma simán kiexportálta azt a videót amitől egy párnapja 10%-nál kikapcsolt, szóval nem tudom mi lehet a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!