Új RAM-okat vettem és problémába ütköztem. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Nemrégen rendeltem egy KINGSTON 2X4GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY BLACK HX318C10FBK2/8 MEMÓRIÁT,kiportalanítottam,beraktam a gépbe,és amikor elindítom a gépet,akkor a ventillátorok teljes sebességgel működnek,és hét rövid pittyogást lehet hallani (állítólag alaplap hiba).
Az alaplapom állítólag (hivatalos oldalon néztem meg)bírja a 8Gb RAm-ot.
Fekete képernyő,viszont minden rendesen van csatlakoztatva.
Esetleg a BIOS-ban kellene valamit csinálnom,és ha igen akkor mit?
Mit tanácsoltok,mit tegyek?
2019. máj. 15. 21:06
1/3 anonim válasza:
Tedd vissza régi ramokat és próbáld újra.
Ha azokkal is hibakódot dob, akkor jön a türelemjáték
2/3 anonim válasza:
bios elemet ki kapod 1 percre , elindítod a gépet nélküle , utána vissza rakod. Hát ha be jön.
3/3 MGéza válasza:
Milyen alaplap? Régi G chipsetes S 775 ami már ddr3-ra épül, problémákba ütközhet az utolsó típusú ddr3 ramokkal kapcsolatban. Ilyenkor az történik hogy a lap nem képes kiolvasni az információs chipet ami a ram beállításait tartalmazza. Sok esetben a gyártó mellékel olyan BIOS frissítést amely orvosolja ezt a problémát, elvi akadálya annak nincs, hogy egy 1866Mhz ram lassabb, támogatott órajelen is képes legyen üzemelni. Mindenesetre érdemes a lapod pontos típusára rákeresni és megnézni a tesztelt rammodulok listáját, ezt a gyártó oldalán találod a support fülön, általában pdf formátumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!