Ha az alaplapon van USB2 és USB3 csatlakozó is és a BIOS-ban akár le is lehet tiltani az USB3-at, akkor pl. XP SP3 alatt nem lesz gond az USB2-vel? Mert XP-re tudtommal nincs USB3 driver.
Az USB 3.0 portok alapesetben 2.0-ként viselkednek, ezt talán csak szándékosan lehet elállítani a BIOPS / UEFI felületen (Legacy-mód vagy ilyesmi).
Így tud működni rajta az egér / bill. már Windows nélkül is.
Windowsban is, amíg nem telepítem az USB 3.0 drivert, addig 2.0-ként működik. Volt már, hogy sokáig nem is telepítettem, mert nekem nem kellett.
Egyébként sem szükséges ilyen alapon bármit tiltani, mert amit a Windows nem ismer fel, csak a jól ismert piros X mutatja az Eszközkezelőben, vagyis automatikusan letiltódik.
Ebből semmi probléma nincs, legfeljebb valakinek nem tetszenek a piros jelek és igyekszik eltüntetni, az más kérdés.
Eltüntetés egyik módja a BIOS-tiltás, másik a drivertelepítés.
Nem mindegy? A Windows így működik, az alaplap pedig standard USB 2.0 portot mutat / emulál és ennyi.
Ezen a gépemen (alaplapon) régen volt XP, annyira nem emlékszem, de tökmindegy.
Akkor, röviden, és érthetően:
Ha Windows XP-t teszel fel egy gépre, aminek az alaplapján van USB 3.0 csatlakozó, akkor az a csatlakozás USB 2.0-ként fog működni, minden gond nélkül. Windows 7-nél, amíg nem volt USB 3.0-s eszközöm, addig nem is gtettem fel a driverét, hanem anélkül használtam. Ezt hívják úgy, hogy "Lefelé kompatibilis..." Az USB 3.0-s eszköz is működik hozzácsatlakoztatva, csak az USB 2.0 átviteli sebességével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!