Ettől lehet melegebb a procim?
Figyelt kérdés
Egy i5 9400f prociról lenne szó. Eddig egy Gigabyte B360-as alaplapban volt,amiben terhelés nélkül átlagosan 27-29C fok volt. Cseréltem a lapot egy Z370-esre,mert később szeretnék "K"-s procit. Most még a 9400f van benne de terhelés nélkül most 39-40Cfokon megy. Terhelés alatt is arányában magasabb a hőmérséklet a Z-s lapban. Ugyan az minden,csak a lap lett cserélve.
Ez lehet az alaplap miatt? Ha igen,akkor miért?
Köszönöm az értelmes válaszokat.
2019. máj. 19. 12:38
1/6 A kérdező kommentje:
Illetve a rendszer is lassabban tölt be,pedig ugyan az a M.2 ssd lett beletéve. Az számít,hogy melyik foglalatban van? A Z-s lapon ugyanis 3 db M.2 foglalat van.
2019. máj. 19. 12:42
2/6 anonim 

válasza:

Nézd meg, hogy jól tetted-e vissza a hűtőt.
3/6 A kérdező kommentje:
Jól tettem vissza a hhűtőt,többször is ellenőriztem. Ugyan azzal a pasztával(MX4) raktam rá.
2019. máj. 19. 12:52
4/6 A kérdező kommentje:
Már elég sok gépet szereltem össze,szóval van némi gyakorlatom. Ha visszarakom a B360-as lapot,akkor visszaállnak a hőmérsékletek. A Z-s lapban magasabb lesz. Ezért gondoltam,hogy a lap miatt lehet. Talán a VRM miatt...?
2019. máj. 19. 12:58
5/6 anonim 

válasza:

Mivel a cpu hűtő szabályozható és az alaplap szabályozza, így simán lehet az alaplap miatt. 40 fok az még teljesen normális, nincs vele baj. De az uefi beállításaiban korrigálhatod ha zavar
6/6 A kérdező kommentje:
Azt tudom,hogy ez abszolút jó érték még és nem is zavar. A ventik ugyanolyan fordulatra lettek beszabályozva. Csak pusztán kíváncsiságból tettem fel a kérdést,hogy maga a lap okozhat-e cirka 10C fok különbséget?
2019. máj. 19. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!